Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Šéf polície potvrdil zlyhanie organizátora pri incidente na futbalovom derby

.tasr .šport

Šéf polície pred poslancami informoval, že v rámci vyšetrovania polícia uložila pokuty, vo viacerých prípadoch bolo začaté trestné stíhanie.

Šéf polície potvrdil zlyhanie organizátora pri incidente na futbalovom derby SITA/Martin Medňanský

za zlyhanie pri reakcii na prejavy výtržníctva na futbalovom derby medzi Trnavou a bratislavským Slovanom nesie zodpovednosť organizátor, ktorý včas nevydal pokyn polícii k zásahu proti narušovateľom verejného poriadku. Na utorkovom rokovaní Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport to uviedol prezident Policajného zboru (PZ) Štefan Hamran.

„V čase, keď bolo potrebné vydať pokyn organizátora na zásah polície, nebol bezpečnostný manažér v spojení s veliteľom policajného zásahu. Nebol osobne na mieste a v čase, keď sa situácia vyhrotila, sa mu nedalo okamžite dovolať,“ uviedol Hamran. Pripomenul, že zásah polície sa môže začať až na požiadanie organizátora.

Šéf polície pred poslancami informoval, že v rámci vyšetrovania polícia uložila pokuty, vo viacerých prípadoch bolo začaté trestné stíhanie.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite