Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Slafkovský má striebro z C1, Škáchová bola len sekundu od medaily

.sita .šport

Majstrovstvá sveta vo vodnom slalome v Čunove, finále C1 ženy a C1 muži.

Slovenský reprezentant vo vodnom slalome Slafkovský má striebro z C1, Škáchová bola len sekundu od medaily TASR - Jaroslav Novák

slovenský reprezentant Alexander Slafkovský vybojoval striebornú medailu v kategórii C1 na záver finálových bojov na majstrovstvách sveta vo vodnom slalome v bratislavskom Čunove. Ďalší Slovák Matej Beňuš skončil vo finále desiaty, keď chytil 50-sekundovú penalizáciu. Zlato si vybojoval Čech Václav Chaloupka a bronz Nemec Franz Anton.

Tridsaťosemročný Slafkovský predviedol vo finále skvelú - rytmickú a plynulú jazdu, majstrovsky zvládol najmä náročné kombinácie bránok. Napokon sa nevyhol chybe na predposlednej dvadsiatej druhej bránke a to ho stálo dve trestné sekundy a zlatú medailu. O 15 stotín sekundy bol v cieli rýchlejšie Čech Václav Chaloupka, ktorý predviedol čistú jazdu. Skúsený Lipták si po rokoch 2013 a 2017 vybojoval tretiu striebornú medailu v súťaži singlkanoistov na MS. Okrem toho má deväť zlatých v súťaži družstiev.

Pohľad do historických štatistík vraví, že Slovensko si vo svojom parádnom športovom odvetví - vodnom slalome - vybojovalo na MS v Čunove medaily s poradovým číslom 61, 62, 63 a 64.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite