Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Obhajca Volko na 60 metrov bronzový, víťazom Talian Jacobs vo svetovom výkone roka 6,47

.sita .šport

Slovenský šprintér Ján Volko predĺžil svoju medailovú kontinuitu na halových majstrovstvách Európy v atletike na tri šampionáty v rozpätí piatich rokov. Po striebre v Belehrade 2017 a zlate v Glasgowe 2019 pridal v Toruni 2021 bronz. Vo finále behu na 60 m v sobotu večer 24-ročný Bratislavčan dosiahol čas 6,61 s, keď nad jeho sily boli len nový majster Európy Talian Marcell Jacobs (6,47) a strieborný Nemec Kevin Kranz (6,60). Jacobsov výkon je nové tohtosezónne halové maximum. Dosiaľ bol v tomto roku najrýchlejší na svete Američan Trayvon Brommell (6,48).

Obhajca Volko na 60 metrov bronzový, víťazom Talian Jacobs vo svetovom výkone roka 6,47 SITA/AP Photo/Darko Vojinovic

„cítim sa skvelo, aj keď mám aj trochu zmiešané pocity. Mal som strašne slabý štart, musel som sa v cieli poriadne predkláňať... Je to neskutočná radosť a eufória a som veľmi šťastný, že sa to podarilo. Mal som dnes dosť času, aby som dobre zregeneroval a som rád, že to takto dopadlo. Je to úžasná odmena za robotu, ktorú sme absolvovali. Veľakrát sme museli improvizovať, je to neskutočné zadosťučinenie. Trénerka vravela, že to boli strašné nervy, lebo som pokazil štart. Na zlato som dnes nemal a za striebrom som bol len veľmi tesne. Pred šampionátom som ani len nedúfal, že sa dostanem až takto ďaleko. Ďakujem všetkým, ktorí mi k tomu pomohli," uviedol Ján Volko v prvej reakcii na RTVS.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite