Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

IIHF odobrala Bielorusku spoluorganizáciu MS 2021. Novým dejiskom môže byť Slovensko

.sita .šport

Lotyšská Riga zostáva organizátorom šampionátu, no zatiaľ nie je známe, či turnaj bude hostiť sama alebo k nej pribudne ešte jedno hostiteľské mesto v inej krajine.

IIHF odobrala Bielorusku spoluorganizáciu MS 2021. Novým dejiskom môže byť Slovensko Marek Lukáč/SITA

medzinárodná hokejová federácia (IIHF) odobrala bieloruskému Minsku právo spoluorganizovať tohtoročné majstrovstvá sveta seniorov. Bielorusi sa mali na šampionáte podieľať s lotyšskou Rigou, turnaj je naplánovaný na 21. mája až 6. júna. IIHF nateraz neurčila, či Riga zostane jediným organizátorom MS 2021, alebo k nej pribudne ešte jedno hostiteľské mesto v inej krajine. Informácie priniesol oficiálny web IIHF a ako dôvod svojho rozhodnutia uviedla bezpečnosť turnaja.

O tom, že Minsk príde o spoluorganizáciu MS 2021, sa hovorilo už dlhší čas. Pre napätú situáciu v Bielorusku odmietli Lotyši hostiť šampionát s geografickým susedom. Tiež viacero účastníckych krajín vrátane Fínska či Švédska vyjadrilo svoje znepokojenie a na šampionáte nechceli štartovať, ak bude Bielorusko spoluorganizátorom.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite