Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Otcovský prístup asistenta zabral. Zocelený Bayern pokoril milióny šejkov z Paríža

.peter Bálik .šport

Už len pohľad na štatistiky hovorí jednoznačne o tom, že Bayern si tohtoročné prvenstvo zaslúži. Za celú súťaž vyhral všetky zápasy, čo sa doteraz v Lige majstrov nepodarilo žiadnemu celku.

Otcovský prístup asistenta zabral. Zocelený Bayern pokoril milióny šejkov z Paríža Matthew Childs/AP/SITA 23. august 2020 Lisabon, Portugalsko: Hráči Bayernu Mníchov sa tešia z víťazstva pohára Ligy majstrov po víťazstve na Parížom Saint-Germain.

v celej sezóne dal najviac gólov (43) a v jeho strede hráva najlepší útočník tejto sezóny Robert Lewandowski, ktorý strelil skvelých 15 gólov. Bavorský klub oslavuje treble, okrem LM je majstrom Bundesligy a vykopal aj domáci pohár. 

Lenže štatistiky nie sú všetko. Víťaz musí mať ešte nejaké eso v rukách, ktorým dokáže tromfnúť tých najlepších. Toto víťazstvo, prvé od sezóny 2012/13, si vykopal aj vďaka skvelej práci nováčikovského trénera Hansiho Flicka, ktorý je v podstate najväčším prekvapením tohtoročnej edície LM. Áčko viedol naposledy pred pätnástimi rokmi, keď bol hlavným trénerom treťoligového klubu a odvtedy bol len asistentom, či v Bayerne, alebo v nemeckom národnom tíme.

 Keď v Bayerne nedávno pohorel Niko Kovač, klub vytiahol jeho asistenta. Kým pod Kovačom tím začal stagnovať, pod Flickom začal rásť a pritom išlo stále o tých istých hráčov. Tohtoročný hrdina futbalu rozumie, to je jasné, ale to, čo prináša do procesu navyše, je jeho otvorený, blízky až otcovský prístup k hráčom.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite