Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vytvoril encyklopédiu slovenského športu: Keď budeš poctivo trénovať, všetko pôjde

.peter Bálik .štefan Chrappa .šport .šport

Stretli sme sa pred jedným z bratislavských panelákov neďaleko zimného štadióna. Na lavičke pred domom nás čakal čiperný pán, osemdesiatnik, ktorému by ste hádali o dvadsať rokov menej.

Vytvoril encyklopédiu slovenského športu: Keď budeš poctivo trénovať, všetko pôjde BORIS NÉMETH Anton Gajdoš s knihou Osobnosti slovenského športu.

zaskočil nás otázkou, či vôbec športujeme. Hľadiac na naše figúry ošľahané prievanom kaviarní vzápätí skonštatoval, že tomu zrejme veľa nedáme, ale mali by sme. Z desiatich okoloidúcich sa pri ňom pristavilo deväť ľudí, z toho niektorí boli jeho študenti.

 Napokon sme zvolili alternatívu, že rozhovor urobíme u nášho hostiteľa v byte, pretože na voľnom priestranstve by sme sa k tomu pre jeho obľúbenosť zrejme nedostali. Anton Gajdoš je dôležitá osobnosť slovenskej gymnastiky a športu vo všeobecnosti. 

Je autorom viacerých dôležitých publikácií o gymnastike a dlhých tridsať rokov pôsobil na Fakulte telovýchovy a športu v Bratislave. K jeho nedávnej osemdesiatke mu poslala pozdrav okrem iných významných osobností aj prezidentka slovenskej republiky Zuzana Čaputová. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite