Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Za Mariánom Čišovským

.peter Bálik .šport

Čišo bol skvelým futbalistom a zapáleným obrancom, ktorý svoje najlepšie roky odohral vo Viktorke Plzeň.

Za Mariánom Čišovským Petr David Josek/AP/SITA 21. február 2013 Plzeň, Česká republika: Marián Čišovský (celkom vľavo) sa teší so svojimi spoluhráčmi z tímu Viktória Plzeň počas zápasu s SCC Neapol.

osobne som ho nikdy nestretol, ale z jeho rozhovorov a vyjadrení jeho spoluhráčov som vedel, že to bol skvelý človek. Prvýkrát som ho videl hrať ešte za Inter Bratislava v jeho dobrej ére pod Bubenkovým vedením a uzdraveným Szillárdom Némethom na hrote. 

Inter hral vtedy v lige najlepší futbal a jeho súčasťou bol aj obranca Marián Čišovský, ktorý nielenže lietal po čiare ako blázon, ale nevypustil jediný súboj a zapájal sa často do útokov. Už vtedy bol svedomitým, zapáleným a obetavým stopérom. Tímový hráč. To sú vlastnosti, ktoré neskôr z neho spravili nenahraditeľného hráča.    

Vtedy bol ešte zelenáčom, cestu pred sebou mal stále otvorenú. Neskôr si zahral v Žiline, ale naplno futbalovo dozrel v Artmedii Petržalka. Za Starým mostom hral opäť výborne (na pravého obrancu bol výnimočne gólovo produktívny), až som sa čudoval, prečo ho tak málo volajú do nášho národného tímu.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite