Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Learn to play vám môže pomôcť

.kevin McLaughlin .šport .hokej

„Na Slovensku som bol za uplynulých dvadsať rokov asi tridsaťkrát. Druhý raz pri príležitosti zábavnovzdelávacieho programu Medzinárodnej hokejovej federácie s názvom Learn to play. Rád navštevujem Slovensko. Vaši ľudia sú milí, pozorní, priateľskí. Vidno, že stále ste krajina s bohatou hokejovou kultúrou. Zakaždým sa u vás naučím niečo nové.

často počas návštev Slovenska počúvam aj o zmenách v hokeji, ktorými prechádzate. Sú badateľné. Spozoroval som ich pri každom z mojich posledných pobytov u vás. Preto mi dovoľte povedať, že aj myšlienky programu Learn to play, ktorý sme vlani prišli predstaviť a tento rok dohliadať na jeho správne aplikovanie v praxi, sú súčasťou všetkých tých zmien. Viem, že sa túžite vrátiť na najvyššie priečky medzi hokejovými národmi. Learn to play vám môže pomôcť. Nie hneď. Možno až o desať či pätnásť rokov. Buďte preto trpezliví. 

Projekt Learn to play kladie dôraz na nábor detí. Snaží sa prilákať čo najviac nových záujemcov nielen o hokej. Aj takých, ktorí nikdy v ruke nedržali hokejku, nikdy neboli na zimnom štadióne alebo nikdy predtým nestáli na korčuliach. Úlohou projektu je privítať ich, ponúknuť im vhodné prostredie a budovať v nich vášeň a radosť prostredníctvom zábavy z hry. Je potrebné komunikovať s rodičmi a ukazovať im, ako sa deti dokážu zapáliť pre šport pod vedením kvalifikovaných trénerov a inštruktorov, ktorí presne vedia, čo je kľúčové v ich rozvoji. Celým procesom chceme docieliť, aby deti milovali hokej viac ako ktorýkoľvek iný šport alebo akúkoľvek inú skúsenosť v hocijakej oblasti. Dnes majú vo svete veľa možností na sebarealizáciu, ale my chceme, aby si vybrali hokej, začali s ním a zostali pri ňom. Aby sa vďaka radosti a zábave chceli vrátiť na ľad na základe jedinečnej skúsenosti, ktorú im ponúkame. Samozrejme, týmito aktivitami sledujeme aj iné veci, ktoré sú trošku skryté pod povrchom. Ide o rozvoj zručností a schopností detí. V prvom rade však chceme predávať zábavu. Pripravovať ratolestiam karneval, rozprávkový zážitok na ľade. O tom je projekt Learn to play pri deťoch. Trénerom zas pomáha vzdelávať sa a nadobúdať skúsenosti v oblasti metodiky a aplikovania správnych postupov v procese ich výchovy.   

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite