Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Hokej sa mení

.craig Edward Ramsay .šport .hokej

V slovenskom hokeji sa v ostatnom období často skloňuje slovo reforma. Potrebuje slovenský hokej reformu? Odpoveď je, že to chce tvrdú prácu. Život a kariéra ma naučili, že vždy musíte pracovať, vždy sa musíte zlepšovať. Hokej sa rýchlo mení.

Hokej sa mení SITA/Martin Medňanský

pohybujem sa v tomto prostredí už dlho a musím povedať, že dnes trénujem a učím veci inak, ako som ich učil pred desiatimi rokmi, ba dokonca pred dvoma. Hra sa jednoducho mení. Dnes máme k dispozícii videoanalýzu, rôzne zdroje informácií, dáta a materiály, s ktorými môžeme pracovať. Predstavte si, že by sme ich ignorovali a trénovali bez nich ako v minulosti. Je to vtipná predstava. A keď vaši súperi zistia, čo robíte a ako to robíte, prečítajú vás. Vtedy musíte hľadať nové cesty. Jednoducho v hokeji nesmiete nikdy sedieť pokojne, nedajbože stagnovať. 

Pracujem na Slovensku už tretí rok. Ľudia v slovenskom hokeji, s ktorými sa stretávam, majú veľký záujem, aby sa veci zmenili k lepšiemu. Rovnako aj hráči. Keď prídu na zraz a rozprávame sa, vidím, že chcú vedieť, chcú sa učiť. Áno, niekedy je na to málo času, pretože sa vidíme len pár dní. Ale cítim ich záujem, snažia sa, robia maximum. A to je dôležité.

Od novinárov dostávam občas otázku, v čom sú Slováci iní a či nemám pocit, že sú lenivejší alebo negativistickejší ako ľudia v zámorí... Nikdy by som nepovedal o Slovákoch, že sú leniví či negatívni. Často spomínate vašu zlatú generáciu, ktorá urobila obrovské úspechy. Bol to fantastický tím, o tom niet pochýb. Patrili k najlepším hráčom na svete. Ale aj dnešní hráči si uvedomujú, kde sú a že musia pracovať. A chcú na sebe pracovať. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite