Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Silné kluby

.miroslav Lipovský .šport .hokej

Veľa ľudí sa ma pýtalo a stále pýta, prečo to robím a či som „samovrah“. Áno, podstupujem veľké riziko, ale mám rád hokej a ten ma nechce pustiť. Ako dlho to vydržím, to ukáže budúcnosť. No som tu a idem do toho.

Silné kluby Boris Németh

po ukončení hráčskej kariéry som sa venoval klubu HK Skalica, viedol som ho a od júna 2018 som prezidentom Združenia oddielov a klubov 1. hokejovej ligy, teda Slovenskej hokejovej ligy. Zatiaľ nebudem môcť napísať veľa toho, čo som urobil pre Slovenský zväz ľadového hokeja a slovenský hokej. Viem však, koľko úsilia a energie – často na úkor rodiny a voľného času – ma stálo zachovanie hokeja v Skalici. Som pripravený pomôcť teraz aj Slovenskej hokejovej lige. 

Svoje funkcionárske pôsobenie som začal ako člen ZOK 1. hokejovej ligy za HK Skalica a až vtedy som intenzívnejšie začal vnímať prácu SZĽH. Priznám sa, nemôžem porovnávať prácu zväzu pred príchodom Martina Kohúta. Od začiatku som však mal pocit, že to speje k lepšiemu. 

Často som sa pýtal sám seba, „kedy už ten zväz pochopí, že prvú ligu slovenský hokej potrebuje a kedy získa táto liga pozornosť a pomôže jej?“ A prišlo to. Myslím si, že sa naozaj podarilo nastoliť poriadok, dôveru a po finančnej stránke zlepšiť kondíciu zväzu. Teraz môže byť v pozornosti aj 1. hokejová liga. SZĽH je od tejto sezóny partnerom Slovenskej hokejovej ligy a kompletne ju financuje. Chceme dať prvej lige vážnosť a jasné pravidlá a aj takto pomôcť klubom, ich manažérom a majiteľom, ktorí sú do istej miery odbremenení od zháňania financií. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite