Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zbavili sa Mourinha. Manchester United urobil najlepšie rozhodnutie tejto sezóny

.dávid Jackanič .šport

Mourinho v pozícii manažéra skončil po dva a pol roku. Krk mu definitívne zlomila nedeľňajšia prehra s Liverpoolom. V súčasnej situácii je to zrejme to najlepšie, čo sa mohlo Manchestru stať.

Zbavili sa Mourinha. Manchester United urobil najlepšie rozhodnutie tejto sezóny Jon Super/AP/SITA Mourinho patril medzi rozporuplné osobnosti svetového futbalu.

keď v roku 2016 prebral mužstvo Manchestru United, boli sme v očakávaní. Mourinho totiž na lavičke vymenil Louisa Van Gaala, svojho niekdajšieho učiteľa z FC Barcelona. Van Gaal nedokázal rovnako ako pred ním David Moyes nadviazať na slávnu éru „červených diablov“ pod vedením Alexa Fergusona. Do Mourinha vkladali mnohí nádeje, majiteľ do mužstva nalial stovky miliónov eur, za ktoré prišlo množstvo drahých hráčov vrátane Paula Pogbu či Alexisa Sancheza.

Svoju misiu začal v červenej časti Manchestru úspešne. United vyhral z prvých siedmich ligových zápasov šesť, pričom v nich zaznamenal 21 gólov. Hneď od úvodu sa zdalo, že tímu svitá na lepšie časy. V tom čase nikto nepochyboval, že Mourinho, stelesnenie úspechu posledných rokov svetového futbalu na manažérskej stoličke, je muž na správnom mieste.

Mourinho vždy patril medzi rozporuplné osobnosti svetového futbalu. Jeho veľkohubé vyhlásenia na tlačovkách pred či po zápase si pamätáme všetci. Práve tieto vyhlásenia používal ako presunutie tlaku z hráčov na svoju osobu. A to ho robí vo svete futbalu jedinečným.

„Nemôžete byť úspešný tréner, pokiaľ máte konflikt s vaším najdôležitejším hráčom.“ 

S celou kariérou tohto trénera sa viaže kritika za jeho herný štýl. Preferuje defenzívne poňatie futbalu s heslom „ak nedostaneš gól, nemôžeš prehrať“.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite