Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.športovec víkendu: Žiadny hlupák vo vestičke, ale hrdina

.filip Olšovský .šport

Futbalistov Anglicka delia dva zápasy od toho, aby sa po vyše päťdesiatročnej prestávke stali majstrami sveta. Obrovskú zásluhu má na tom okrem hráčov aj ich tréner, ktorý sa pomaly stáva národným hrdinom.

.športovec víkendu: Žiadny hlupák vo vestičke, ale hrdina Frank Augstein/AP/SITA Gareth Southgate nikdy predtým netrénoval prvotriedny tím, no svoje nevýhody dokázal otočiť vo svoj prospech.

nie je na svete príliš veľa náročnejších povolaní, než byť hlavným trénerom anglickej futbalovej reprezentácie. Ťažko si za posledné roky spomenúť na kouča, ktorý by z toho postu neodišiel s hanbou. Najpamätnejšie pred vyše desiatimi rokmi Steve McClaren, odchádzajúci s prezývkou hlupák s dáždnikom (nešťastný kvalifikačný zápas s Chorvátskom odkaučoval z lavičky s dáždnikom nad hlavou) alebo Sama Allardyca, ktorý viedol Anglicko v jedinom zápase a bol donútený odstúpiť po korupčnej afére. 

„Anglicko je dva zápasy od historického okamihu a visí na perách svojho trénerského hrdinu.“

Po Allardycovi prišiel na anglickú lavičku Gareth Southgate a spĺňal všetky predpoklady na to, aby pohorel minimálne podobne. Nikdy predtým netrénoval špičkový tím, mal slabú pozíciu (nastupoval iba ako dočasný krízový manažér) a ešte sa aj netradične obliekal.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite