Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štefan Hríb z Kyjeva: Salah, Karius a krása

.štefan Hríb .šport

Posledný zápas Ligy majstrov je vždy sviatok. Štadióny sú vyčačkáné, diváci nadšení, hráči nabudení. Tak to bolo aj pred rokom v Cardiffe, ale emócie z Kyjeva všetko predstihli.

Štefan Hríb z Kyjeva: Salah, Karius a krása Matthias Schrade/AP/SITA 26. máj 2018: Kyjev, Ukrajina: Pád hráča Realu Madrid Isco pri Mohamedovi Salahovi z Liverpoolu počas finálového zápasu Ligy majstrov.

prvá emócia bola zrejmá ešte pred zápasom – nestretol som v Kyjeve nikoho zo Slovákov, ale ani Čechov, Nemcov či Ukrajincov, kto by chcel výhru Realu. Naozaj takmer všetci okrem Španielov fanúšikovali Liverpoolu. Asi to bolo aj tým, že väčšie sympatie má vždy ten menší a menej bohatý klub, ale nielen. Tipujem, že túto emóciu spôsobili ešte dvaja ľudia – Klopp a Salah. Tréner v teplákoch, ktorý miluje útočný štýl, a hráč v ramadáne, ktorý túto sezónu očaril svet bohatou rovnováhou krásnych gólov a nahrávok.

Pred zápasom mi Marcel Merčiak a Marián Zeman dobrovoľne potvrdili svoju preferenciu Liverpoolu, ale potom povedali tip: Marián povedal, že vyhrá Real, Marcel doplnil, že 3:1. Šikovní chlapci.

Prvé minúty sa zdalo, že The Reds budú dominovať nielen v hľadisku. Ale potom prišiel súboj Ramosa s liverpoolskym tromfom, priľahnuté rameno a úplná zmena obrazu hry.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite