Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Krásne sklamanie

.martin Mojžiš .šport

Po diskvalifikácii Petra Sagana z Tour de France a nezrovnalostiach Mateja Tótha v biologickom pase sa zdalo, že júl neprináša slovenským športovým fanúšikom nič dobré. A potom prišla Magdaléna Rybáriková.

Krásne sklamanie ALASTAIR GRANT/AP/SITA

svoje prvé wimbledonské semifinále Magdaléna Rybáriková vyhrala. Bolo to v roku 2006 v súťaži junioriek a Magdaléna potom podľahla vo finále Caroline Wozniackej. Druhý raz sa do semifinále Wimbledonu prebojovala v roku 2014. Tentoraz to bolo v hlavnej súťaži ženskej štvorhry, jej partnerkou bola Andrea Petkovic. Nuž, a do tretice si Rybáriková zahrala semifinále minulý týždeň. V hlavnej súťaži ženskej dvojhry.

Jej postup bol tentoraz obrovským prekvapením. Ešte začiatkom tohto roku sa totiž prepadla až do piatej stovky svetového rebríčka a vôbec nebolo jasné, či s tenisom neskončí. Dôvodom bola bolesť. Isteže, šport je aj o prekonávaní bolesti, ale nad určitou hranicou to prestáva mať zmysel.

Všetko sa to začalo pred niekoľkými rokmi bolesťami v ľavom zápästí. Pre praváčku by to zdanlivo nemal byť až taký veľký problém, ale u praváčky hrajúcej obojručný backhand to veru problém je. Magdaléna ho dlho riešila injekciami a sebazapieraním, ale postupne sa to stávalo neúnosným. A tak si na nejaký čas dala s tenisom pokoj. Nevydržala však dlho. Turnaj v Trnave sa zdal  ideálnou príležitosťou vyskúšať si návrat bez potreby hrať backhand obidvoma rukami. Na taký turnaj mohol stačiť aj jednoruký slicovaný backhand. 

„Jej postup bol tentoraz obrovským prekvapením.“

Ale stalo sa to, čo sa v športe stáva pomerne často.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite