Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nemecká bundesliga asi bude mať nového šampióna

.sita .šport

Leverkusen vedie pred Bayernom Mníchov už o 13 bodov.

Nemecká bundesliga asi bude mať nového šampióna sita/AP Photo/Martin Meissner

o nemeckom futbalovom titule je, zdá sa, rozhodnuté. Sedem kôl pred koncom sezóny totiž vedie Bayer Leverkusen pred obhajcom prvenstva Bayernom Mníchov už o 13 bodov. Matematicky síce ešte je možné takú stratu zmazať, no kormidelník bavorského veľkoklubu Thomas Tuchel už farmaceutom zablahoželal k titulu.

Bayern v sobotu v domácom prostredí podľahol v Borussii Dortmund 0:2, kým líder hodnotenia Bayer si na vlastnom štadióne poradil s Hoffenheimom 2:1. Mníchovčania tak nepridajú do klubovej vitríny dvanásty ligový titul bez prerušenia a hráči Leverkusenu sa premiérovo v histórii stanú šampiónom Nemecka.

„Po tomto zápase nemôžeme povedať ani slovo. Koľko je to teraz bodov? Gratulujem Leverkusenu,“ odpovedal kormidelník Tuchel na otázku, či v sobotu zhasla nádej jeho tímu na obhajobu titulu. Bayer v tejto sezóne ešte neprehral ani raz, z 27 duelov má na svojom konte 23 triumfov a len štyri remízy. Naprieč všetkými súťažami ťahá šnúru impozantnú 39 duelov bez prehry.

V minulosti Leverkusen skončil v I. bundesligy druhý v piatich prípadoch (2011, 2002, 2000, 1999 a 1997), no na najvyšší stupienok ešte nedosiahol, To sa však pravdepodobne v blízkej budúcnosti zmení. „Je to ďalší míľnik. Dnešný triumf bol výnimočný a myslím si, že celý tím si zaslúži pochvalu za to, že zo seba vydal všetko. Verili sme až do konca,“ zhodnotil Robert Andrich, ktorý v sobotu vyrovnal v 88. minúte na 1:1 a v nadstavenom čase rozhodol o troch bodoch pre Bayer český futbalista Patrik Schick.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite