Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Lyžovanie: Gutová-Behramiová si zabezpečila veľký glóbus

.sita .šport

Definitívu získala vďaka 10. miestu v obrovskom slalome v Saalbachu.

Lyžovanie: Gutová-Behramiová si zabezpečila veľký glóbus sita/AP Photo/Marco Trovati

lara Gutová-Behramiová si v nedeľu zabezpečila celkové prvenstvo vo Svetovom pohári 2023/2024 a titul v obrovskom slalome. Postačilo jej na to 10. miesto v nedeľňajšom obrovskom slalome na finálovom podujatí Svetového pohára v rakúskom Saalbachu.

Jej jediná zostávajúca vyzývateľka v oboch klasifikáciách Federica Brignoneová preteky vyhrala, ale ani to Talianke nestačilo. Predbehnúť Gutovú-Behramiovú mohla predbehnúť len vtedy, ak by švajčiarska hviezda skončila mimo top 15.

„Je to neuveriteľné, obrovský slalom bol pre mňa vždy taký dôležitý,“ povedala Gutová-Behramiová, ktorá získala svoj prvý titul v obrovskom slalome, hoci v roku 2021 získala v tejto disciplíne zlato na majstrovstvách sveta.

„Dnes som bola naozaj nervózna, pretože som to veľmi chcela vyhrať. Lyžovala som zle, lebo som bola nervózna, takže ma to neprekvapuje,“ povedala Gutová-Behramiová, ktorá sa v oboch jazdách snažila neísť do rizika. „Čo by ste urobili? Naučila som sa, že niekedy musíte zostať v bezpečí, pokúsiť sa prejsť cieľovou čiarou,“ povedala. „Samozrejme, nie je to najlepší spôsob, ako ukončiť sezónu, ale je to najlepší spôsob, ako ukončiť sezónu s glóbusom.“

Pre Gutovú-Behramiovú, ktorá na budúci mesiac oslávi 33. narodeniny, je to celkovo druhé prvenstvo po tom, čo ho vyhrala veľký glóbus v roku 2016. Je najstaršou celkovou víťazkou Svetového pohára a iba druhou lyžiarkou, ktorá vyhrala veľký glóbus po dovršení 30. narodenín. V sezóne 1994/1995 sa to podarilo vtedy 30-ročnej Švajčiarke Vreni Schneiderovej. 

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite