Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Xavi po sezóne ukončí pôsobenie v FC Barcelona

.sita .šport

Svoje rozhodnutie oznámil po sobotňajšej prehre s Villarrealom.

Xavi po sezóne ukončí pôsobenie v FC Barcelona sita/AP Photo/Alvaro Barrientos

xavi Hernández povedie futbalistov španielskeho klubu FC Barcelona iba do konca aktuálnej sezóny 2023/2024. Svoje rozhodnutie oznámil niekoľko minút po tom, ako „blaugranas“ v sobotňajšom zápase La Ligy prehrali doma s tímom Villarrealu 3:5. Xavi to odôvodnil tým, že nedokáže prebrať mužstvo z útlmu.

„Rád by som oznámil, že 30. júna skončím v pozícii trénera Barcelony. Ako fanúšik tohto klubu nemôžem dovoliť, aby táto situácia pokračovala. Potrebujeme zmenu kurzu a dynamiky,“ vyhlásil 44-ročný rodák z Terrassy, ktorého mužstvo má po ďalšom zaváhaní už desaťbodové manko na vedúci Real Madrid.

Xavi, ktorý má s barcelonským klubom kontrakt do konca budúcej sezóny, povedal, že sa definitívne rozhodol „pred niekoľkými dňami“ a tvrdá prehra s Villarrealom s najväčšou pravdepodobnosťou iba prichystala pôdu pre oficiálne oznámenie. Xavi podľa vlastných slov dúfa, že toto rozhodnutie zníži stres a napätie, ktoré jeho tím prežíva.

„Pocit byť trénerom Barcelony je krutý, nepríjemný... Máte pocit, že sa vám nedostáva rešpektu, ktorý si zaslúžite. Unavuje vás to, ovplyvňuje vaše duševné zdravie a vaše emócie až do takej miery, že si poviete, že už viac nemôžete. Moji blízki to vedia.“

FC Barcelona počas januára prišiel o dve tohtosezónne príležitosti na získanie trofeje, keďže nedávno vo finále národného superpohára prehral s Realom Madrid (1:4) a tento týždeň vypadol po prehre v Bilbau (2:4 po predĺžení) aj zo Španielskeho pohára. Po prehre s Villarrealom sa zdá, že stratený je aj boj o majstrovský titul v La Lige.

Xavi po prehre s Villarrealom, v ktorom domáci zvrátili priebeh z 0:2 na 3:2, no nakoniec prehrali 3:5, skonštatoval, že barcelonské mužstvo nemá dostatočnú „vyspelosť“ na to, aby vedelo, ako udržať vedenie v zápase.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite