Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová po páde vypadla v 1. kole obrovského slalomu v Jasnej

.redakcia .sita .šport

Slovenská lyžiarka mala škaredý pád, po ktorom museli preteky prerušiť. Odviezli ju na saniach za potlesku tisícok fanúšikov.

Vlhová po páde vypadla v 1. kole obrovského slalomu v Jasnej SITA/Audi FIS Svetový pohár Jasná 2024

malou športovou tragédiou možno nazvať vystúpenie Petry Vlhovej v obrovskom slalome v pretekoch obrovského slalomu v rámci Svetového pohára alpských lyžiarok v nízkotatranskom stredisku Jasná. Slovenská reprezentantka už po niekoľkých bránkach urobila chybu na vnútornej lyži a po nekontrolovanom páde zostala priamo na trati niekoľko minút v opatere zdravotníkov. Keďže nebola schopná zlyžovať zvyšok trate, odviezli ju z nej na saniach za potlesku tisícok fanúšikov. Dvadsaťosemročná Liptáčka im aspoň zakývala na rozlúčku.

„Priľahla si vnútornú lyžu, snáď jej to nepôsobilo nejaké natiahnutie, “ uviedol pre JOJ Šport spolukomentátor priameho televízneho prenosu Martin Hyška.

SITA/AP Photo/Pier Marco Tacca

Vlhová bola na svojej domovskej trati v Jasnej jednou zo spolufavoritiek obrovského slalomu, keďže pred tromi rokmi na rovnakom mieste práve v tejto disciplíne zvíťazila. Okrem najlepšej Slovenky a držiteľky 31 víťazstiev vo svetovom pohári spadla aj ďalšia zo spolufavoritiek a ldíerka hodnotenia disciplíny Talianka Federica Brignoneová. Aj ďalšie pretekárky z najlepšej tridsiatky mali s výrazne ľadovým podkladom trate veľké problémy a s výnimkou priebežnej líderky Švédky Sare Hectorovej a čiastočne druhej Američanky Mikaely Shiffrinovej a tretej Novozélanďanky Alice Robinsonovej zajazdili hlboko pod svoje možnosti. Napríklad bronzová medailistka zo ZOH 2022 v Pekingu Lara Gutová-Behramiová zaostáva po prvom kole na siedmej priečke za Hectorovou o necelé tri sekundy.

Druhé kolo s tridsiatkou najlepších je naplánované na 13.00 h.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite