Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Na Svetový pohár v lyžovaní dohliadne viac ako 300 policajtov, hasičov a záchranárov

.sita .šport

Rezort vnútra sa na zabezpečenie pretekov pripravoval niekoľko mesiacov.

Na Svetový pohár v lyžovaní dohliadne viac ako 300 policajtov, hasičov a záchranárov SITA/Audi FIS Svetový pohár Jasná 2024

počas nadchádzajúceho Svetového pohára alpských lyžiarok v Jasnej dohliadne na bezpečnosť viac ako 300 policajtov, hasičov a horských záchranárov. Ako ďalej informovalo ministerstvo vnútra, jeho zložky sa postarajú nielen o bezpečnosť pretekárok, ale tiež o niekoľko tisíc fanúšikov a lyžiarov, ktorí v priebehu víkendu prídu na svahy. Preteky sa uskutočnia v sobotu 20. a v nedeľu 21. januára. Príprava bezpečnostných a záchranných zložiek na ich zabezpečenie podľa rezortu vnútra trvala niekoľko mesiacov, a to tak, aby v prípade potreby boli ich zásahy rýchle a účinné.

„Stovky policajtov dopravnej, poriadkovej, železničnej polície ako aj kriminálnej polície, vrátane policajných psov, dohliadnu na opatrenia súvisiace s bezpečnosťou všetkých zúčastnených osôb. Zároveň sa postarajú aj o bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke a zabezpečení verejného poriadku," uviedol rezort vnútra. Nasadených bude podľa ministerstva tiež 60 horských záchranárov, ktorí dohliadnu na zabezpečenie zdravotnej starostlivosti. „Preteky sú v teréne, ktorý je na mnohých miestach nedostupný pre vozidlá, preto je zásah horských záchranárov v prípade potreby nevyhnutný," zdôraznil rezort vnútra.

Celkovo 20 profesionálnych horských záchranárov bude podľa ministerstva rozmiestnených na strategických miestach pozdĺž trate. „Ich úlohou je priame ošetrenie úrazu a transport pacienta. Okrem nich bude v stredisku slúžiť ďalších 20 dobrovoľných záchranárov. Ich úlohou je výpomoc pri prípadných úrazoch a zabezpečenie všetkých prác v rámci evakuačného plánu," informovalo ministerstvo. Rovnako podľa rezortu horskí záchranári zabezpečia pomoc, ak dôjde k úrazom divákov a ich transportu, ak to budú okolnosti vyžadovať.

V rámci spolupráce pomôžu podľa ministerstva vnútra Horskej záchrannej službe vojaci špeciálneho určenia, ktorí sú vzdelaní v oblasti prednemocničnej urgentnej zdravotnej starostlivosti. Spolu 20 príslušníkov 5. pluku špeciálneho určenia poskytne tiež techniku a svoje know-how najmä pri eventuálnom zvládnutí krízovej situácie, ktorá by mohla nastať. „K dispozícii bude pristavený aj vrtuľník Leteckého útvaru MV SR," doplnilo ministerstvo. Dodalo, že 12 Príslušníkov Hasičského a záchranného zboru so siedmimi kusmi techniky dohliadne na požiarno-bezpečnostné opatrenia na podujatí.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite