Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slafkovský v NHL strelil svoj premiérový víťazný gól, v súboji draftových jednotiek zatienil Bedarda

.tasr .šport

Šišulák je podľa informácií na webe univerzity v súčasnosti prorektorom pre pedagogickú činnosť. Návrh na jeho vymenovanie už prerokoval akademický senát.

Slafkovský v NHL strelil svoj premiérový víťazný gól, v súboji draftových jednotiek zatienil Bedarda SITAAP Photo/Erin Hooley

slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský sa premiérovo v kariére dočkal víťazného presného zásahu v zámorskej NHL a prvýkrát od vstupu do profiligy zaznamenal dva zápasy za sebou s dvoma bodmi do produktivity. Stále iba 19-ročný košický krídelník v piatok rozhodol o triumfe Montrealu Canadiens na ľade Chicaga Blackhawks 5:2 a po súboji ho vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. V Chicagu proti sebe nastúpili ostatné dve draftové jednotky a úspešnejšia bola tá vlaňajšia - slovenská. Tohtoročný najvyšší výber „jastrabov“ Connor Bedard sa prezentoval len jednou asistenciou.

Slafkovský v závere druhej tretiny strelou zápästím, za českého gólmana Petra Mrázka usmernil puk po odrazenej strele Nicka Suzukiho. V tretej časti pridal aj asistenciu pri presnom zásahu Suzikiho. Na ľade strávil slovenský mladík necelých 15 minút a okrem dvoch bodov do produktivity si pripísal aj jenu plusku, tri „hity“ a tri strelecké pokusy na bránku súpera.

„Niekto musí byť aj pred bránkou. A mne sa tam celkom páči,“ poznamenal Slafkovský na oficiálnom webe profiligy a pokračoval: „Vo štvrtok som skóroval, keď sa mi puk odrazil od nohy, teraz som dal gól už hokejkou. Zlepšuje sa to. Možno čoskoro začnem strieľať góly aj z väčšej diaľky.“

Bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu si v aktuálnom ročníku pripísal štvrtý presný zásah a ôsmu gólovú prihrávku. Od vlaňajšieho vstupu do NHL to boli jeho ôsmy gól a štrnásta asistencia. Už teraz je produktívnejší ako vo vlaňajšej sezóne, v ktorej pre zranenie kolena odohral 39 stretnutí a zaznamenal 10 bodov (4+6). V tomto ročníku v 33 súbojoch nazbieral zatiaľ 12 bodov (4+8).

Montreal Canadiens je síce v tabuľke Atlantickej divízie stále až na 4. priečke, no na druhé Toronto stráca po piatku už len tri body.

V piatok Detroit Red Wings viedol po prvej tretine nad Philadelphiou Flyers už 5:1, no „letci“ previedli veľký obrat a vyhrávali 6:5. Tesne pred koncom však vyrovnal a predĺženie zariadil Dylan Larkin a neskôr v nájazdoch druhý bod pre „červené krídla“ zariadil Patrick Kane.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite