Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anglická Premier League má nového lídra

.sita .šport

Londýnsky Arsenal padol na pôde Aston Villy a na čele ho nahradil FC Liverpool.

Anglická Premier League má nového lídra sita/AP Photo/Rui Vieira

anglická futbalová Premier League má nového lídra. Hráčov londýnskeho Arsenalu z prvej priečky zosadili futbalisti Aston Villy z Birminghamu, ktorí v domácom prostredí zdolali „kanonierov“ 1:0. Na čelo hodnotenia sa dostal FC Liverpool, ktorý triumfoval na pôde tímu Crystal Palace 2:1. Manchester United zase nevyužil šancu dostať sa minimálne na krátky čas na piatu priečku tabuľky, keďže na Old Trafforde podľahol Bournemouthu nečakane hladko 0:3.

Aston Villa ziskom troch bodov stanovila nový klubový rekord, keď na svojom štadióne zaznamenala už pätnáste víťazstvo bez prerušenia. Zaujímavosťou duelu vo Villa Parku bolo, že domáci kouč Unai Emery čelil svojmu niekdajšiemu zamestnávateľovi - z Arsenalu ho vyhodili v roku 2019. Aston Villa si triumfom upevnila 3. priečku v hodnotení súťaže. „Postupne sa nám darí zvyšovať našu mentalitu, verím si a stávame sa silnejšími. Náš cieľ je skončiť v najlepšej osmičke, ale tam chce byť mnoho ďalších tímov,“ uviedol Emery po sobotňajšom cennom víťazstve.

FC Liverpool sa dostal na prvú priečku, podľa trénera Jürgenna Kloppa dosiahol šťastný triumf. „Veľmi ma teší naše víťazstvo, no uvedomujem si, že sme vyhrali so šťastím. Viem však, že úspech sa nedostaví vtedy, ak víťazíte iba v zápasoch, ktoré sa tímu vydaria. Na to, aby ste dosiahli niečo veľké, potrebujete aj šťastie,“ zhodnotil. Jeden z gólov The Reds zaznamenal egyptský legionár Mohamed Salah, pre ktorého to bol okrúhly 200. presný zásah za FC Liverpool. „Najdôležitejšie je, že sme zvíťazili. Streliť toľko gólov je však krásny pocit. Teším sa z rekordu aj víťazstva,“ poznamenal Egypťan.

Manchester United zaznamenal už siedmu ligovú prehru v tejto sezóne. „Som nahnevaný a sklamaný. Čakal som niečo iné. Dúfal som, že budeme stavať na výkone a výsledku v predchádzajúcom súboji proti Chelsea, takže je to veľké sklamanie,“ uviedol tréner Erik ten Hag.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite