Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhovej suverénny triumf v sobotňajšom slalome v Levi, získala už šiesteho soba

.sita .šport

V súčte dvoch kôl zvíťazila o 1,41 sekundy pred Nemkou Lenou Dürrovou.

Vlhovej suverénny triumf v sobotňajšom slalome v Levi, získala už šiesteho soba SITA/Milo Fabian

slovenská reprezentantka Petra Vlhová sa stala suverénnou víťazkou sobotňajšieho slalomu žien v seriáli Svetového pohára vo fínskom Levi. Dvadsaťosemročná Liptáčka v oboch kolách dosiahla najlepší čas a zaznamenala okrúhly dvadsiaty slalomový triumf v SP v kariére. V Levi si pripísala už šiesty triumf a v tomto stredisku sa dotiahla na líderku v počte víťazstiev Mikaelu Shiffrinovú.

Petra Vlhová v sobotu deklasovala konkurenciu. V súčte dvoch kôl zvíťazila o 1,41 sekundy pred Nemkou Lenou Dürrovou, tretia skončila Rakúšanka Katharina Liensbergerová so stratou 1,55 sekundy. Až mimo pódia finišovala Shiffrinová, ktorá na štvrtej priečke zaostala za Slovenkou o 1,70 sekundy.

„Som veľmi šťastná,. Pretože som nečakala takýto rozdiel. Cítim sa však dobre a užívam si lyžovanie. Verím si, ale pred pretekmi som nevedela, na čom som. Je krásne byť tu v Levi a opäť na najvyššej priečke,“ povedala Petra Vlhová po suverénnom triumfe do mikrofónu organizátorov. Tradičnou odmenou pre víťazku v Levi je sob z miestneho stáda, Petra Vlhová ich teda má už šesť.

Vlhová bola prvá už po prvom kole, pred Dürrovou mala náskok 18 stotín sekundy a Shiffrinová za ňou zaostávala o 42 stotín. „Šla som to, čo sme trénovali a cítila som sa dobre. Nájazd do strmej časti som si postrážila, no som potom nešla až tak dobre, ako dokážem. Podmienky sú výborné a nezáležalo na tom, že som štartovala až do sedmičkou,“ komentovala Vlhová svoje prvé kolo v prenose JOJ Šport.

Úradujúca olympijská šampiónka v najtočivejšej disciplíne má po sobote na svojom konte už 29 triumfov v pretekoch SP a pripísala si 68. pódium v tomto seriáli, 42. v slalome. Po sobote je nielen líderkou tohtosezónneho hodnotenia slalomu, ale dostala sa aj na čelo celkového poradia SP. V ňom vedie o 60 bodov pred víťazkou obrovského slalomu v Söldene Švajčiarkou Larou Gutovou-Behramiovou.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite