Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Do osemfinále Ligy majstrov postúpili ďalšie štyri tímy, Manchester United pokračuje v trápení

.sita .šport

Prinášame vám prehľad tohtotýždňových zápasov milionárskej súťaže.

Do osemfinále Ligy majstrov postúpili ďalšie štyri tímy, Manchester United pokračuje v trápení sita/Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix via AP

rekordný 14-násobný európsky klubový šampión Real Madrid sa v 27. sezóne po sebe vo futbalovej Lige majstrov prebojoval do vyraďovacej časti. „Bielemu baletu“ na spečatenie postupu zo skupiny v tohtosezónnej edícii 2023/2024 stačili iba štyri zápasy, v ktorých získali plný počet 12 bodov. Madridčania v stredajšom dueli C-skupiny zvíťazili po výbornom výkone nad portugalským mužstvom Sporting Braga 3:0. Tréner Realu Carlo Ancelotti musel krátko pred výkopom riešiť nepríjemnosť, keď sa brankár Kepa Arrizabalaga zranil počas rozcvičky. Medzi tri žrde musel ukrajinský náhradník Andrij Lunin a už v úvode stretnutia predviedol svoje kvality, keď v 6. minúte zneškodnil pokutový kop Álvara Djala. „Nie je ľahké ísť sa do zápasu na poslednú chvíľu, ale musíte byť pripravený. Tím mi pomohol a nakoniec sme vyhrali,“ povedal Lunin.

V neskoršom priebehu sa do streleckej listiny zapísali Brahim Díaz, Vinícius Júnior a Rodrygo a Ancelotti žiaril spokojnosťou napriek tomu, že do zápasu napokon nenasadil Angličana Judea Bellinghama doliečujúceho si zranenie ramena. „Bol to dobrý výkon. Nezačali sme dobre, Braga kopala penaltu, ale Lunin to úžasne zvládol,“ poznamenal 64-ročný Talian. V rovnakej skupine sa taliansky SSC Neapol so slovenským záložníkom Stanislavom Lobotkom rozišiel zmierlivo s nemeckým Unionom Berlín po remíze 1:1. Berlínčania týmto výsledkom ukončili 12-zápasovú sériu prehier.

Okrem Realu Madrid si v stredu zabezpečili postup do jarnej vyraďovačky aj ďalšie tri tímy - Real Sociedad San Sebastián, Bayern Mníchov a Inter Miláno. Tím zo San Sebastiánu položil základy víťazstva i spečatenia postupu v dueli proti Benfice Lisabon do polovice prvého polčasu. Už v 21. minúte viedol 3:0 a to ešte systém VAR predtým domácim neuznal gól a Brais Mendez v 29. minúte nepremenil pokutový kop. Baskovia nakoniec zvíťazili 3:1 a na čele D-skupiny majú desať bodov, rovnako ako minulosezónny finalista Inter Miláno, ktorý triumfoval 1:0 v rakúskom Salzburgu. „Liga majstrov je najlepšia súťaž, na ktorú môžete ako klub ašpirovať a hranie týchto zápasov vám dáva možnosť zviditeľniť sa v celej Európe,“ povedal útočník Realu Sociedad Ander Barrenetxea. „Dúfam, že budeme môcť takto pokračovať, pretože to bolo neuveriteľné.“

V A-skupine pokračuje v nevýrazných výkonoch anglický Manchester United, ktorý vo štvrtom vystúpení zaznamenal už tretiu prehru. V stredu prehral na ihrisku dánskeho FC Kodaň 3:4. V drese domácich hral do 78. minúty slovenský stopér Denis Vavro. „Červení diabli“ z Manchestru sú s tromi bodmi na poslednom mieste v skupine. Hrdinom duelu v Kodani bol iba 17-ročný Švéd narodený v Kuvajte Roony Bardghji, ktorý v 87. minúte zblízka prestrelil gólmana hostí Andrého Onanu. „Bol to úžasný večer. Myslím, že každý, kto tu bol, mohol vidieť ducha, ktorého máme,“ povedal útočník FC Kodaň Mohamed Elyounoussi. V tej istej skupine má nemecký Bayern Mníchov postup vo vrecku. Po štyroch dueloch má Bayern na konte 12 bodov. Triumf nad tureckým Galatasarayom Istanbul 2:1 zariadil dvomi gólmi Angličan Harry Kane.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite