Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Vlhová začala sezónu tretím miestom v Söldene

.sita .šport

Víťazstvo si v sobotu vyjazdila Lara Gutová-Behramiová.

Vlhová začala sezónu tretím miestom v Söldene SITA/AP Photo/Alessandro Trovati

slovenská reprezentantka Petra Vlhová začala sezónu 2023/2024 v seriáli Svetového pohára v zjazdovom lyžovaní ziskom pódia v sobotňajšom obrovskom slalome v rakúskom Söldene. Na ľadovci Rettenbach skončila 28-ročná Liptáčka tretia, keď v súčte dvoch kôl nestačila iba na Švajčiarku Laru Gutovú-Behramiovú a Talianku Federicu Brignoneovú. V Söldene si Vlhová vyjazdila tretiu priečku už tretíkrát v kariére, v tejto lokalite je to jej maximum.

Víťazstvo si v sobotu vyjazdila Lara Gutová-Behramiová, ktorá po chybe v prvej jazde bola až štvrtá, no druhú mala vynikajúcu a napokon si pripísala svoj tretí triumf v Söldene. Predtým tam uspela aj v rokoch 2013 a 2016. Iba o dve stotiny sekundy za ňou zaostala Federica Brignoneová, ktorá bola líderkou po prvom kole. V druhom dosiahla až deviaty najlepší čas, v súčte je to však stačila na druhú priečku.

Petra Vlhová bola po prvom kole tretia, pred ňou boli iba Brignoneová a Švédka Sara Hectorová. Švédskej reprezentantke však nevyšlo druhé kolo a klesla na štvrtú pozíciu. Slovenka v súčte zaostala iba o 14 stotín sekundy za Gutovou-Behramiovou, od druhej priečku ju delilo 12 stotín sekundy. „Bola som veľmi šťastná, pretože prvé kolo mi vyšlo. Cítila som sa dobre a vychádzala som z toho, čo mám natrénované. Viem, že na to mám a jazdím dobre. Šla som si svoje a škoda tých 14 stotín, pretože dokážem vyhrať, “povedala Vlhová v prenose RTVS Šport.

Vyzdvihla tiež, že mala dobre pripravený materiál a so všetkým bola spokojná. „Musíme však zostať nohami pevne na zemi, pretože sú to len prvé preteky. Je dobré začať pódiom, ale stále sa budem snažiť na sebe pracovať a byť čo najvyššie,“ dodala. V Söldene si pripísala už 67. pódium v SP, osemnáste v obrovskom slalome.

Až šiesta skončila obhajkyňa veľkého krištáľového glóbusu za prvenstvo v celkovom poradí SP v minulej sezóne Američanka Mikaela Shiffrinová. Po prvom kole bola piata s mankom 0,76 s na Brignoneovú, v druhom dosiahla až 25. najlepší čas a klesla o jeden post. V súčte za víťazkou zaostala o 1,40 sekundy.

V sobotu v Rakúsku štartovala aj Rebeka Jančová, ktorú v prvom kole klasifikovali na 50. priečke. Nepostúpila teda do druhej jazdy. V strednej pasáži spravila 20-ročná Slovenka chybu, ktorá ju pripravila o rýchlosť a v cieli mala manko 9,09 sekundy na líderku po prvom kole. „Začala som celkom fajn, ale keď mi ubúdali sily, tak som to nezvládla a neudržala to v dobrej línii. A to bol koniec. Bol to môj prvý Sölden, je to veľká skúsenosť. Trať je tu náročná a snažila som sa vydať zo seba maximum. Verím, že nabudúce bude lepšie pripravená,“ prezradila Jančová pre RTVS Šport a doplnila: „Teraz mám mesiac na doladenie kondičky a lyžovania, v decembri mi začína Európsky pohára. V SP má najbližšie uvidia diváci pravdepodobne v Jasnej. “V minulosti sa Jančová predstavila v SP už trikrát - v januári 2023 dvakrát v super G v rakúskom St. Antone a v marci v obrovskom slalome vo švédskom Aare.

V sobotňajšom 1. kole obrovského slalomu zaujal aj debut dvoch amerických sestier. Dvadsaťročná Mary Bococková napokon obsadila 48. priečku a jej o dva roky mladšia sestra Elisabeth neprišla do cieľa.

Ak si predplatíte digitálne predplatné alebo tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite