Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Podľa trénera Calzonu si Slováci zaslúžili bod zo súboja proti Portugalčanom

.sita .šport

Kouč je podľa vlastných slov hrdý na Stanislava Lobotku, ktorému deň pred zápasom zomrel otec.

Podľa trénera Calzonu si Slováci zaslúžili bod zo súboja proti Portugalčanom SITA/Milan Illík

slovenská futbalová reprezentácia má za sebou súboj domáci zápas proti favoritovi, v ktorom síce nebodovala, ale po záverečnom hvizde sa nemala za čo hanbiť. Zverenci trénera Francesca Calzonu síce v Bratislave na Národnom futbalovom štadióne podľahli výberu Portugalska 0:1 v súboji kvalifikácie o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy do Nemecka, ale za predvedený výkon by si zaslúžili získať aspoň bod za nerozhodný výsledok. Napriek niekoľkým šanciam však ani raz neskórovali a hosťom na plný bodový zisk stačil zásah Bruna Fernandesa zo záveru prvého polčasu.

„Som veľmi spokojný s tým, ako sme hrali. Po takom výkone sme chceli bod a ten by sme si zaslúžili. Ale proti nám stál súper, ktorého mužstvo stojí tak miliardu eur, drahší tím majú azda len Angličania a Francúzi. Má obrovskú kvalitu a je nemožné, aby si taká kvalita nevytvorila šance. Portugalci mali štyri, k trom sme im pomohli my chybami. Ale beriem ich na seba, lebo chcem, aby sme hrali futbal. Mojím cieľom bolo od začiatku roboty, aby ľudia prišli na futbal, na štadión, na slovenskú reprezentáciu a teraz tu boli. Chceme, aby boli šťastní a po zápase, prehratom zápase, nám tlieskali. Veľa vecí sme robili dobre,“ zhodnotil najtesnejšiu prehru taliansky kouč slovenského výberu Calzona.

Súboj bez zisku bodu zatienil jubilejný stý reprezentačný štart skúseného stredopoliara Juraja Kucku. Do duelu tiež s veľkým sebazaprením nastúpil Stanislav Lobotka, ktorému deň pred duelom zomrel otec. „Som hrdý, že môžem trénovať futbalistu Lobotku, som hrdý, že môžem spolupracovať s človekom Lobotkom...“ povedal na adresu 28-ročného hráča talianskeho SSC Neapol hlavný kormidelník.

Španielsky kormidelník na lavičke portugalského výberu Roberto Martínez nemohol byť nespokojný so ziskom troch bodov, ktorý jeho zverencov opäť o krok priblížil k postupu na ME. Tím Portugalska v aktuálnej kvalifikácii ešte neinkasoval, s pätnástimi bodmi a skóre 15:0 je suverénne na čele tabuľky J-skupiny. Slováci aj výber Luxemburska nazbierali desať bodov, tím Bosny a Hercegoviny ich má šesť, Islanďania tri a družstvo Lichtenštajnska ani jeden.

Martínez po súboji v Bratislave vyzdvihol prínos trénera Calzonu pre slovenský tím, na ktorého lavičke sedí od leta 2022. „Tréner Calzona odvádza so slovenským tímom výbornú robotu. Jeho tím bol agresívny bez lopty a fantastický v strede hracieho priestoru. Chce to odvahu hrať taký pressing tak vysoko a za obrannou líniou nechať veľký priestor. Za istých okolností by som to nazval až akousi futbalovou aroganciou. Slovensko ukázalo, že môže vyhrať nad každým súperom, je to seriózny kandidát na postup zo skupiny,“ zhodnotil 50-ročný kouč Portugalčanov.

Boj o miestenky na Euro 2024 pokračuje v „slovenskej" J-skupine už v pondelok 11. septembra. Islanďania si doma zmerajú sily s tímom Bosny a Hercegoviny, Portugalčania pred vlastnými fanúšikmi privítajú Luxemburčanov a v Bratislave sa uskutoční súboj Slovensko - Lichtenštajnsko. Na ME sa z každej kvalifikačnej skupiny prebojujú po dva najúspešnejšie výbery. Ďalšie tri miestenky sú k dispozícii pre družstvá v play-off, do ktorého sa však Slováci podľa výsledkov v Lige národov nedostanú.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite