Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Facebook prekročil hranicu 3 miliárd používateľov

.diana Lauková .spoločnosť

Meta zverejnila report za 2. kvartál 2023. Ten ukazuje, že na Facebooku pribudlo ďalších 27 miliónov používateľov a tak prvýkrát prekročil hranicu troch miliárd používateľov, ktorí sú na sociálnej sieti aktívni každý mesiac.

Facebook prekročil hranicu 3 miliárd používateľov pixabay.com

ako je vidieť v grafe nižšie, väčšina každodenných používateľov Facebooku pribúda v ázijsko-pacifickom regióne, kde aplikácia zaznamenáva stabilný nárast na rozvojových trhoch, vrátane Indie a Indonézie. Zlepšenie miestnej konektivity privádza viac ľudí online, čo logicky vedie k tomu, že sa ich do aplikácie prihlasuje viac. Naopak v Európe a Amerike sa rast do značnej miery zastavil, čo odráža fakt, že v týchto regiónoch sa Facebook už masovo prijíma.

V mesačných počtoch používateľov je to do značnej miery rovnaké, aj keď používanie Facebooku v Európe po miernom náraste v minulom štvrťroku opäť kleslo. Prvýkrát v histórii však Facebook zaznamenal 3 miliardy užívateľov, čo je pre Metu obrovským míľnikom, ktorému sa v tejto fáze žiadna iná aplikácia ani nepriblížila. Pokiaľ vás zaujímajú podrobnosti, odporúčame preskúmať celý report. Viac informácií nájdete aj tu.

Článok vychádza v rámci spolupráce s mediálnou a komunikačnou agentúrou Mindshare Slovakia. Pozri aj agentúrny blog s novinkami vo svete digitálu a marketingu: https://blog.mindshare.sk   

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite