Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Zostrelenie modrého vtáčika

.bibiána Kristína Danitová .spoločnosť

Tragický príbeh sociálnej siete Twitter, ktorý sa začal písať po tom, ako ho odkúpil Elon Musk, pokračuje. Druhý najbohatší človek na svete včera oznámil, že plánuje zmeniť logo siete z modrého vtáčika na písmeno X. Používatelia na realizáciu nemuseli čakať dlho. Včera oznámený plán je dnes už skutočnosťou.

Zostrelenie modrého vtáčika SITA/AP Photo/Jeff Chiu, File

podnikateľ a filantrop Elon Musk oznámil zmenu tweetom: „A čoskoro sa rozlúčime so značkou Twitter a postupne aj so všetkými vtákmi.“ Od minuloročného októbra, keď vlastník spoločností Tesla a SpaceX odkúpil sociálnu sieť za približne 44 miliárd dolárov, stratila veľkú časť používateľov. Masívny odchod, ako aj kritiku vyvolali viaceré zmeny. 

Musk po príchode do Twitteru prepustil veľkú časť zamestnancov. Boli medzi nimi aj moderátori obsahu, ktorí vymazávali nevhodný obsah vrátane nenávistných komentárov. Miliardárovo chápanie slobody prejavu, zdá sa, znamená slobodu povedať čokoľvek bez akýchkoľvek dôsledkov. Povolil dokonca obnovenie účtov Donalda Trumpa či kontroverzného Andrewa Tatea, ktorý je obvinený zo znásilnenia. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite