Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Pápež František dnes vyslal do Moskvy svojho zástupcu na mierové rokovania

.michal Oláh .spoločnosť

Taliansky kardinál Matteo Zuppi cestuje dnes do Moskvy v rámci druhej etapy mierovej misie „zorganizovanej na podnet pápeža Františka„, oznámila vatikánska tlačová kancelária 27. júna 2023.

Pápež František dnes vyslal do Moskvy svojho zástupcu na mierové rokovania SITA/AP Photo/Domenico Stinellis Matteo Zuppi

kardinál a predseda Konferencie biskupov Talianska Matteo Zuppi cestuje na dvojdňovú mierovú misiu 28. júna v sprievode zástupcu Štátneho sekretariátu Vatikánu. „Hlavným cieľom iniciatívy je podpora humanitárnej misie, ktorá môže prispieť k mierovému riešeniu súčasnej situácie„, uvádzajú vo  vyhlásení oficiálne komunikačné zdroje štátu Vatikán. 

Vatikán pritom  neposkytol zoznam osôb, s ktorými sa Zuppi v Ruskej federácii počas dvojdňovej návštevy stretne.

Druhej mierovej misii Vatikánu predchádzala návšteva kardinála Zuppiho na Ukrajine v dňoch od 5. do 6. júna 2023. Navštívil Kyjev a predmestie Buče, kde bolo objavených mnoho mŕtvych civilistov, z ktorých mnohí niesli známky mučenia Ruskými vojakmi počas okupácie mesta. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite