Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Namiesto centra živej kultúry drotárstvo?

.václav Macek .spoločnosť

Keď sa pred rokom začali stretávať zástupcovia piatich inštitúcií (Slovenské centrum dizajnu, Stredoeurópsky dom fotografie, Hudobné centrum, Slovenský filmový ústav, Filmová a televízna fakulta VŠMU, Lúčnica) tak mali pred sebou víziu premeny umŕtveného priestoru Hurbanových kasární na živé kultúrne centrum Bratislavy/Slovenska. Čo bolo o to naliehavejšie, že sa z kasární do vlastných vynovených priestorov v nasledujúcich mesiacoch presťahovala administratíva SNG.

Namiesto centra živej kultúry drotárstvo? SITA/Diana Černáková

o našich krokoch sme verejnosť viackrát informovali (pripravovali sme aj prezentáciu pokusov našich predchodcov o zmenu v rokoch 2012, 2014, 2018). V záverečnej fáze sme odoslali návrh na vznik kultúrneho centra H.urban (aj s podrobnou predstavou riešenia priestorov, cca 30 000 m štvorcových, aj s koncepciou ich využitia) ministerke kultúry p. Milanovej ako reprezentantke majiteľa objektu, t. j. Slovenskej republiky. 

Ale neuspeli sme. V decembri 2022 ministerka v demisii projekt odmietla s argumentom, že najprv sa musí finančne postarať o iné objekty, ktoré naliehavejšie potrebujú rekonštrukciu, a odvtedy nereagovala na ďalšie návrhy. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite