Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Anketa: O štyroch rokoch Zuzany Čaputovej

.štefan Hríb .spoločnosť .anketa

Slovenská spoločnosť, kde Zuzana Čaputová zvíťazila v prezidentských voľbách, bola iná ako tá, v ktorej sme dnes. Ako v prudkých zmenách obstála vo svojom úrade? Pýtame sa ľudí, na mienke ktorých záleží.

Anketa: O štyroch rokoch Zuzany Čaputovej BORIS NÉMETH 17. marec 2019, Bratislava: Prezidentská kandidátka Zuzana Čaputová odpovedá novinárom po prvom kole prezidentských volieb.

 

  1. Ako zvládla Zuzana Čaputová 4 roky vo funkcii hlavy štátu?
  2. Čo hodnotíte ako jej najdôležitejšie rozhodnutie?
  3. Akú najväčšiu chybu urobila?
  4. Čo znamenala pre Slovensko ako jeho reprezentant vo svete?
  5. Ako sa jej darilo spájať liberálov a konzervatívcov?
  6. Žiaden doterajší prezident nebol tak politicky osamelý – o čom to svedčí?

františek Mikloško

1 S pôsobením prezidentky Zuzany Čaputovej za uplynulé štyri roky som spokojný. Slovensko, skôr malá krajina v rámci Európy, si musí svoje postavenie budovať trpezlivo, dlhodobo a nerobením chýb. Prezidentka prijala túto úlohu, nechcela zaujať vystúpeniami a gestami, ktoré rýchlo zaznejú a ešte rýchlejšie odznejú.

2 Ja považujem za najdôležitejšie, že prezidentka systematicky chodila po Slovensku a stretávala sa s ľuďmi. Tu rastie jej reálna politická i spoločenská skúsenosť a nadhľad, ktorý k výkonu svojej funkcie potrebuje.

3 Na diskusiu zostane rozhodnutie prezidentky akceptovať termín volieb 30. septembra. Na jednej strane to má iste význam, aby sa aspoň niektoré kroky tejto vládnej garnitúry, zvlášť v boji s korupciou minulých rokov, potiahli čo najďalej, na druhej strane dlhodobé vajatanie a nezhody vo vládnej koalícii môžu mať neblahé účinky na výsledok volieb a ďalšie smerovanie Slovenska.

„Prezidentka sa ako jediná podujala na spájanie, respektíve hľadanie porozumenia a spolupráce medzi liberálmi a konzervatívcami.“

4 Prezidentka Zuzana Čaputová dôstojne reprezentovala Slovensko vo svete, nehovoriac o jej veľkej popularite najmä v Čechách.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite