Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

.migračný kompas: Ameer z Iraku sa teší na svoje 17. Vianoce na Slovensku

.liga za ľudské práva .spoločnosť

Ameer Ghareeb je Iračan z Trnavy. V podcaste rozpráva aj o tom, kde sa cíti doma a prečo by si podľa neho mali Slováci viac veriť.

.migračný kompas: Ameer z Iraku sa teší na svoje 17. Vianoce na Slovensku

čo zažíva človek pochádzajúci z Blízkeho východu, keď sa chce začleniť do slovenskej spoločnosti? Ako sa k nemu správajú našinci? Aké prekážky musel prekonať, aby si u nás vytvoril zázemie? Aj na tieto otázky odpovedá Ameer Ghareeb, ktorý v roku 2006 ušiel z Iraku a usadil sa na Slovensku. 

V podcaste Migračný kompas rozpráva svoj príbeh a vysvetľuje, prečo má Slovákov rád aj napriek tomu, že tu neraz čelil predsudkom a šikane. Prezrádza aj to, ako vníma naše Vianoce a ako bude tráviť tohtoročné sviatky.

ameer Mayyahi Ghareeb spolu s otcom opustil Irak, v Trnave vyštudoval aplikovanú informatiku a automatizáciu v priemysle. Momentálne podniká a študuje na univerzite v Banskej Bystrici, kde chce v dizertačnej práci zhrnúť svoje skúsenosti a poznatky z integrácie. 

Moderuje: Sofia Martinková, členka mediálnej iniciatívy Svet medzi riadkami

čo je to „Migračný kompas“?

Podcast z dielne Ligy za ľudské práva, občianskeho združenia, ktoré podporuje utečencov a iných cudzincov žijúcich na Slovensku. 

čo je cieľom podcastu?

Podcast Ligy za ľudské práva Migračný kompas sa venuje témam ľudských práv, migrácie, integrácie cudzincov a azylu. Jeho cieľom je priblížiť tieto témy odborne aj ľudsky, priniesť osobné príbehy a priame výpovede ľudí, ktorí sú v migračnej situácii, alebo odborníkov a odborníčok, ktorí sa téme venujú profesionálne.

Táto epizóda podcastu vznikla v rámci projektu, ktorý je podporený z prostriedkov Európskej únie, v rámci programu Práva, Rovnosť a Občianstvo (2014 – 2020). 

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite