Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Adventný pozdrav z Ukrajiny: Vždy, keď vypadne elektrina, zavládne v našom dome rozprávková atmosféra

.michal Oláh .spoločnosť

Lilija Kušnirenková so svojimi dvoma malými deťmi je jednou z mnohých utečenkýň, ktorá sa v posledných týždňoch vrátila zo Slovenska do rodnej Ukrajiny, mesta Uman. Napriek hrozbe vojny cítila, že chce byť nablízku manželovi zapojenému do ostrých bojov. Druhú adventnú nedeľu trávia pri sviečkach. Posiela dnes Slovákom list o ich každodennom živote.

Adventný pozdrav z Ukrajiny: Vždy, keď vypadne elektrina, zavládne v našom dome rozprávková atmosféra

Milí naši slovenskí priatelia, 

Naše svetlá sú aj dnes vypnuté podľa plánu šetrenia elektrickej energie: každé tri hodiny na tri hodiny. Preto trávime často večer bez svetla z lámp. Pre spríjemnenie domácej atmosféry, aby sme neboli len pri sviečkach, som nám kúpila LED girlandy a lampy na tužkové baterky z JYSKu. Preto, vždy keď vypadne elektrina, zavládne v našom dome rozprávková atmosféra. Urobila som to, aby som rozveselila deti, aby sa necítili tak nepríjemne z nedostatku výdobytkov modernej civilizácie. 

Oslavovali sme včera narodeniny. Vojna nie je dôvodom na zrušenie oslavy. Mnoho kaviarní a reštaurácií funguje vďaka benzínovým generátorom. A podniky bez generátorov zdobia zasa stoly s veľkým množstvom sviečok.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite