Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Fotoreport: Pochod proti nenávisti v Bratislave

.boris Németh .redakcia .spoločnosť

V piatok 14. októbra sa v Bratislave konal pochod proti nenávisti. Zhromaždenie sa začalo na Zámockej ulici pred barom Tepláreň, kde sa obeťami stali dvaja mladí ľudia, členovia LGBTI komunity.

Fotoreport: Pochod proti nenávisti v Bratislave Boris Németh

účastníci potom zostúpili na Námestie SNP, kde sa pridali ďalší ľudia. Odhaduje sa, že sa napokon na stretnutí zúčastnilo 15-tisíc ľudí. „Toto je skutočný pochod pre život,“ zaznelo výstižne v internetovej diskusii.

Na pódiu vystúpili majiteľ klubu Tepláreň Roman Samotný, prezidentka Zuzana Čaputová, rabín Míša Kapustin, riaditeľka oz Post Bellum Sandra Polovková, Združenie rodičov a priateľov LGBTI+ ľudí, Michal Šimečka, Vladimír Šucha z Európskej komisie, primátor Bratislavy Matúš Vallo, bratislavský župan Juraj Droba, komik Fero Joke a evanjelická farárka Anna Polcková. Učasť ako účastníci avizovali Eduard Heger a ďalší politici. Moderovala Kristína Tormová. Program na pódiu uzavrelo krátne vystúpenie Adama Pavlovčina. 

Boris Németh

Boris Németh

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite