Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Mikulca sa nepodarilo odvolať, zostáva ministrom vnútra aj po siedmom pokuse

.sita .spoločnosť

Za jeho odvolanie hlasovalo 58 poslancov.

Mikulca sa nepodarilo odvolať, zostáva ministrom vnútra aj po siedmom pokuse SITA/Branislav Bibel

roman Mikulec prežil aj siedmy pokus opozície zosadiť ho z funkcie ministra vnútra. Za jeho odvolanie hlasovalo 58 poslancov, proti bolo 48 poslancov a 39 zákonodarcov sa hlasovania zdržalo. Na odvolanie bolo potrebných aspoň 76 hlasov.

Zvolanie mimoriadnej schôdze k Mikulcovi iniciovala opozičná strana Smer - sociálna demokracia (Smer-SD). Skupina poslancov Smeru-SD zdôvodňovala svoj návrh vyvodením politickej zodpovednosti voči Mikulcovi pre podozrenie z korupcie, zneužívanie právomoci verejného činiteľa a nezvládnutia riadenia prideleného rezortu. Minister podľa nich manipuluje vyšetrovanie veľkých káuz. Vyčítajú mu klientelizmus a rodinkárstvo, ktoré má podľa nich „zakódované vo svojej DNA“. Ako konkrétny príklad uvádzajú, že Nemocnicu sv. Michala riadenú ministerstvom vnútra stráži od augusta tohto roku firma Joseba, ktorej konateľom bol do jesene 2020 brat ministra. Odkedy je Mikulec vo funkcii, dostala firma podľa poslancov Smeru-SD tri štátne zákazky a za rok stráženia nemocnice si Joseba prilepší o 220-tisíc eur.

Ak si predplatíte tlačený .týždeň na ďalší rok, pomôžete nám prežiť a robiť to, čo vieme. Vopred ďakujeme. 

Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite