Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Andrij Chlyvňuk – čo vieme o hudobníkovi, ktorý inšpiroval Pink Floyd

.olga Pereverzieva .spoločnosť .tvár týždňa

Členovia britskej rockovej skupiny Pink Floyd sa po prvý raz od roku 1994 stretli a nahrali pieseň na podporu Ukrajiny. David Gilmour a Nick Mason s klávesistom Nitinom Sounim a basgitaristom Guyom Prattom nahrali pieseň Hey, Hey, Rise Up! Inšpirovali sa spevom ukrajinského hudobníka Andrija Chlyvňuka, lídra skupiny Boombox. Výnosy z predaja pôjdu na humanitárnu pomoc.

Andrij Chlyvňuk – čo vieme o hudobníkovi, ktorý inšpiroval Pink Floyd REPROFOTO TÝŽDEŇ Andrij Chlyvňuk. Narodil sa v roku 1979 v Čerkasoch, kde na univerzite študoval tlmočníctvo. Spieval v skupinách Tangerine Paradise a Boombox, s ktorou sa na Ukrajine stal mimoriadne úspešný.

na konci marca Andrij zverejnil video na Instagrame. Zahral pieseň Oy u luzi chervona kalyna – hymnu légie ukrajinských sičských strelcov, ktorí bojovali proti ruskej armáde v prvej svetovej vojne a potom proti boľševikom. Pieseň z  roku 1914 sa stala populárnou a zamilovali sa do nej aj vojaci Ukrajinskej povstaleckej armády. S ruskou inváziou získala moderný zvuk.

životopis

Andrij sa narodil 31. decembra 1979 v Čerkasoch. Hudbe sa venuje od detstva. Na Cherkasy University študoval ako tlmočník a spieval v rockovej skupine Tangerine Paradise. V roku 2001 kapela získala prvú cenu na festivale mládeže Perly sezóny. Na vlne úspechu sa presťahovali do Kyjeva. Tam sa Andrej zaujímal o džez a swing, spieval v niekoľkých skupinách, ktoré v kluboch dostávali približne päť dolárov za koncert.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite