Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Štátne lesy opäť rozhodli v prospech „našich ľudí“

.patrik Magdoško .spoločnosť

V dobe, keď o tom komu a za akých podmienok bude pridelený poľovný revír rozhodovalo Ministerstvo pôdohospodárstva SR, ktoré ovládala Slovenská národná strana, sa k lukratívnym revírom mohli dostať len „naši ľudia“.

Štátne lesy opäť rozhodli v prospech „našich ľudí“ MPSR.SK

tak to bolo aj v prípade poľovného revíru Višničky. Skoro do daru ho za smiešnu cenu dostali ľudia z portfólia „Kvietikových ľudí“. Revír bol pridelený spoločnosti Vysoká-Višničky za sumu 23-tisíc eur, a to aj napriek tomu,  že poľovná spoločnosť Horn, ktorá združuje miestnych poľovníkov, ktorí sú zároveň aj najväčšími spoluvlastníkmi pozemkov, ponúkla Lesom SR v súťaži sumu 57-tisíc eur. Už vtedy strana SaS podala návrh, aby NKÚ túto „súťaž“ prešetril. Nič sa však neudialo.

Po voľbách získalo ministerstvo pôdohospodárstva strana Igora Matoviča a riaditeľom Lesov SR  sa stal Ing. Tomáš Čuka. Ten podľa zmluvných podmienok vyrubil vtedajším užívateľom revíru doplatok za odlovenú zver 57 866,30 eur a zároveň dal aj návrh na ukončenie zmluvy, pretože užívateľ revíru neplnil zmluvné podmienky. Všetko nasvedčovalo tomu, že toľko sľubované zmeny sa na tomto ministerstve začínajú plniť a že slová o „protikorupčnej vláde“ neboli len prázdnym sloganom. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite