Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Koronavírus ONLINE: Pribudlo cez 40 obetí, počet hospitalizácií zostáva pod 2500

.redakcia .spoločnosť

Denne aktualizované najdôležitejšie informácie týkajúce sa koronavírusu a jeho šírenia na Slovensku či vo svete.

Koronavírus ONLINE: Pribudlo cez 40 obetí, počet hospitalizácií zostáva pod 2500

situáciu ohľadom koronavírusu sledujeme online.

  • na Slovensku je aktuálne na ochorenie covid-19 potvrdených 831 093 (+4243) prípadov, 16 486 (+41) na jej následky zomrelo a hospitalizovaných 2473 (-1) ľudí,
  • .pod lampou s lekárom Petrom Sabakom a biochemikom Pavlom Čekanom o omikrone si môžete pozrieť tu,
  • vyjadrenie virológa Borisa Klempu o očkovaní a preočkovaní si môžete pozrieť na tomto odkaze.

Všetky články s aktualitami a praktickými informáciami o koronavíruse sú na stránke .týždňa z dôvodu verejného záujmu odomknuté. Snažíme sa tak prispieť k lepšej informovanosti a šíreniu overených správ.

Podporiť nás môžete kúpou predplatného.

Ďakujeme.

10: SLOVENSKO:  pribudlo 4243 ľudí nakazených z 16 258 vykonaných PCR testov, najviac ich bolo v Žilinskom kraji, naopak najmenej v Banskobystrickom. Takmer 68 percent z nich nebolo zaočkovaných. Pozitívny antigénový test malo 802 osôb, takmer 72 percent z nich nebolo zaočkovaných. Pozitivita RT-PCR testov bola 26,1%.

Dobrá správa je, že v nemocniciach mierne postupne klesá počet pacientov s covid-19, je ich 2473. Na JIS a OAIM je 485 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 248 ľudí. Takmer 84 percent z hospitalizovaných nie je zaočkovaných, alebo má len jednu dávku očkovacej látky. 

Pribudlo aj 41 úmrtí na covid-19. 

Pokračujeme v očkovaní. Treťou dávkou vakcíny bolo včera zaočkovaných 15 648 ľudí, druhú dávku dostalo 3806 osôb, no a prvou dávkou očkovacej látky bolo včera zaočkovaných 1397 ľudí. 

Informácie z predchádzajúceho dňa:

11:05 LIEK: Liek Lagevrio s účinnou látkou molnupiravir je a bude dostupný aj pre pacientov na Slovensku. Slovensko nakúpi takmer 35-tisíc balení lieku, aktuálne je už k dispozícii 5 760 liečebných cyklov. Viac v článku tu.

11:00 SLOVENSKO: Podľa slov hovorkyne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzany Eliášovej viac ako 70 percent pozitívne testovaných PCR testami nebolo zaočkovaných. Pozitívny antigénový test malo 358 osôb, takmer 71 percent z nich nebolo zaočkovaných.

V nemocniciach je podľa slov hovorkyne 2619 pacientov s ochorením covid-19. Na JIS a OAIM je 480 pacientov, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 246 ľudí.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov SITA je bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite