Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Adventná výzva kazateľov: Zakážme si v období Vianoc a Nového roka spolčovanie na bohoslužbách sami

.redakcia .spoločnosť

Epidemická situácia na Slovensku sa rapídne zhoršuje. Vírus sa nekontrolovane šíri, každý deň umierajú na covid-19 desiatky ľudí, stovky sú odkázané na intenzívnu starostlivosť a pľúcnu ventiláciu, nakazení sa rátajú v tisícoch. Situácia v nemocniciach je alarmujúca, hrozí kolaps.

Adventná výzva kazateľov: Zakážme si v období Vianoc a Nového roka spolčovanie na bohoslužbách sami BORIS NÉMETH Jeden z iniciátorov výzvy Daniel Pastirčák.

v čase keď je podľa odborníkov nevyhnutné striktne obmedziť zhromažďovanie a mobilitu, prijali politici v strachu pred stratou popularity vágne opatrenia s množstvom výnimiek, medzi ktoré patrí aj slávenie bohoslužieb. Rozhodnutie vlády je pre nás vzhľadom na kritickú situáciu nepochopiteľné.

.týždeň

Preto vyzývame cirkevné spoločenstvá: prejavme zodpovednosť a solidaritu, vzdajme sa tohto privilégia.

Naša viera a vernosť Bohu nie sú závislé od účasti na bohoslužobných podujatiach. Prejavujú sa v láske. V solidarite s ľuďmi, vystavenými rizikám nákazy a straty života. V solidarite s tými, ktorí prichádzajú o živobytie. V solidarite s ľuďmi, ktorí trpia pre izoláciu a zostávajú osamelí. V solidarite s dlhodobo preťaženými a vyčerpanými zdravotníkmi. V zodpovednosti za život a zdravie blížneho.

Iniciátori výzvy:

Daniel Pastirčák

Anna Polcková

Ondrej Prostredník

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite