Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Kapitola III. Gaťafalše

.rudolf Zajac .spoločnosť .spoločnosť

Vláda Igora Matoviča sa vyznačuje jedným prvenstvom. Ešte nikdy doteraz, sa v moderných dejinách nestalo, aby každý deň prebiehala nejaká dráma alebo rovno melodráma. A to sme už zažili exotov typu Ľupták, Slota či Gašparovič.

Kapitola III. Gaťafalše SITA/Branislav Bibel Štátna tajomníčka MZ Jana Ježíková a minister zdravotníctva Marek Krajčí zhodne podporujú dotáciu pre VšZP.

čo sa večer povie, už ráno neplatí, čo ráno platilo, je na obed inak. Kto bol na obed priateľom premiéra, večer mu vraj vráža nôž do chrbta. Počas pandémie, nie je nič dôležitejšie, ako sa rozhodovať pokojne a jednoznačne. Občania musia vidieť, že môžu vláde veriť. Malým zázrakom je, že napriek tomu, ako sa naši vládni politici správajú, nemáme najhoršie výsledky pandémie v Európe. Vďačíme za to tradičnej poslušnosti a disciplinovanosti občanov. Našťastie. 

V polovici minulého storočia bol najlepší futbalový tím na svete z Brazílie. Okrem Pelého tam bolo aj veľa iných famóznych futbalistov a jeden zvlášť výborný: krídelník Garrincha, famózny driblér. Pri jeho kľučkách sa široké trenky zavlnili napríklad doprava, ale on už dávno urobil kľučku naľavo. Obranca nevedel či má sledovať gate alebo Garrinchu a ten ho ľahko obehol. Hovorili sme tomu gaťafalš. V politike je takým gaťafalšom situácia, keď upútate pozornosť na jednu vec a urobíte niečo úplne iné. Ako príklad môžeme uviesť schválenie dvoch noviel zdravotníckych zákonov, a to Zákona o zdravotnom poistení 580/2004 Z.z, a Zákona o zdravotných poisťovniach a úrade pre dohľad. 

 Pôvodne riešili aplikačné problémy, spôsoby kontroly, prihlasovania a veľa iných technických veci. Gate na jednu stranu boli v tom, že Ministerstvo zdravotníctva v zhode so svojím chápaním sveta chcelo, aby sa až desaťnásobne zvýšili pokuty, ktoré by mohol dávať Úrad pre dohľad nad poskytovaním zdravotnej starostlivosti poskytovateľom zdravotnej starostlivosti, ktorí sú buď fyzickými alebo právnickými osobami. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite