Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Cirkev pod lupou: Vakcína z potratených plodov?

.michal Oláh .spoločnosť .cirkev pod lupou

Je pravda, že katolícke učenie zakazuje použitie kmeňových buniek pochádzajúcich z potratených plodov, ale zároveň upozorňuje, že existujú rôzne úrovne morálnej zodpovednosti od tvorcu vakcíny až po jej príjemcov.

Cirkev pod lupou: Vakcína z potratených plodov?

popri dobrých správach o vývoji vakcíny na ochorenie covid-19 od firiem Pfizer-BioNTech a MODERNA, teda dnes dvoch naj­účinnejších vakcín s 95-percentnou účinnosťou, sa šíri niektorými, najmä kresťanskými a konšpiračnými komunitami informácia o tom, že vakcína bola vyrobená za pomoci alebo priameho použitia buniek potratených plodov, a keďže je vývoj tohto liečiva spojený s abortom, jej použitie je morálne neprípustné.

Je pravda, že katolícke učenie zakazuje použitie kmeňových buniek pochádzajúcich z potratených plodov, ale zároveň upozorňuje, že existujú rôzne úrovne morálnej zodpovednosti od tvorcu vakcíny až po jej príjemcov. Z hľadiska bioetiky vnášajú do situácie viac svetla stanoviská Vatikánu z 22. novembra a o deň neskôr zverejnené dôležité memorandum amerických biskupov. Obe hovoria jasné. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite