je pravda, že jedenie mäsa, obzvlášť hovädzieho, môže za mnohé z aktuálnych najväčších problémov ľudstva? Údajne vplýva negatívne na zdravie a poškodzuje životné prostredie. Prípadne počúvame, že je neetické, keďže na rozdiel od vegetariánstva vedie k zbytočným úmrtiam živých bytostí. Skúsme sa však pozrieť na vedecké poznatky.
ako nerobiť vedu
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila spracované mäso a čerstvé červené mäso do kategórie karcinogénnych látok. WHO však pri označení látky za karcinogén neskúma konkrétnu mieru pravdepodobnosti vzniku rakoviny. Aj preto sa v tejto desivej kategórii nachádzajú aj bežné veci ako „vzduch“, víno či sedenie blízko okna, cez ktoré svieti slnko.
Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.