Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Tvár .týždňa: Pani prezidentka, ďakujeme

.martin Mojžiš .spoločnosť .tvár týždňa

Na začiatku týždňa sa zdalo, že obyvateľov Slovenskej republiky bude pred vládou Slovenskej republiky chrániť Richard Sulík. Dlho mu to nevydržalo. Nebyť Zuzany Čaputovej, mali by sme tu aj vinou Sulíkových poslancov zákon umožňujúci bezbrehé okrádanie občanov štátom.

Tvár .týždňa: Pani prezidentka, ďakujeme BRANISLAV BIBEL/SITA

ak by sme chceli byť presní, museli by sme konštatovať, že ten zákon, umožňujúci okrádanie občanov štátom, tu už máme – prezidentka ho podpísala. Podpísala ho však s výhradou k jednej konkrétnej vete. S tým, že sa kvôli tejto vete obráti na Ústavný súd. Tá veta znie: „Právo na náhradu škody a ušlého zisku z dôvodu vykonávania opatrení podľa tohto zákona, ktoré sa týkajú neurčitého počtu osôb, je vylúčené.“

Zmysel tej vety je úplne jasný: poslanci obrali občanov o právo. Urobili to preto, lebo vláda a Úrad verejného zdravotníctva spôsobili podľa odhadu ministra zdravotníctva v prvej vlne nezákonným spôsobom škody vo výš­ke najmenej 6 miliárd eur. A komu by sa chcelo nahrádzať také veľké škody? Takže koaličná vláda navrhla a koaliční poslanci schválili zákon, podľa ktorého môže vláda spôsobiť občanovi takmer ľubovoľné škody a on nemá právo na náhradu. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite