Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

.blížni Michala Oláha: Sprostredkujme ľuďom s hendikepom prácu. Majú na to právo

.michal Oláh .spoločnosť

Právo na prácu a na slobodnú voľbu povolania patrí medzi základné ľudské práva. Súčasťou týchto práv je aj právo nebyť diskriminovaný/á na základe nepriaznivého zdravotného stavu alebo zdravotného postihnutia. V praxi však často dochádza k rozličnému zaobchádzaniu s potenciálnymi či súčasnými zamestnancami a zamestnankyňami na základe ich zdravotného stavu. Ako aktivizovať a zamestnávať občanov so zdravotným postihnutím? Je možné aktivizovať a zamestnávať aj osoby so zdravotným postihnutím, ktorí žijú v inštitúciách? Ako im to pomôže začleniť sa do komunity? Kto im pomáha? Aké sú výhody a riziká zamestnávania občanov so zdravotným postihnutím?

Hostia:

PaedDr. Michal Smetanka, zakladateľ sociálnych podnikov a zamestnávatel ľudí s ťažkým zdravotným postihnutím

Danka Hroncová, človek so zdravotnym postihnutím. Väčšinu života prežila v zariadení sociálnych služieb, postupne sa jej vďaka adekvátnej podpore podarilo osamostatniť a dnes pracuje a žije nezávislý život

PhDr. Viera Záhorcová, PhD., expertka pre oblasť  zamestnávania a aktivizácie projektu NP DI PTT predsedníčka Slovenskej únie podporovaného zamestnávania.

Národný projekt Deinštitucionalizácia zariadení sociálnych služieb - Podpora transformačných tímov sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci operačného programu Ľudské zdroje.

 

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.michal Oláh .spoločnosť
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite