Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Prezidentka: Bezdomovectvo sa môže týkať aj tých, ktorí by na to ani nepomysleli

.redakcia .spoločnosť

Po pondelkovej návšteve denného centra pre ľudí bez domova Domec v Bratislave na to upozornila prezidentka Zuzana Čaputová s tým, že téma úzko súvisí s problémom nedostatku bytov na Slovensku.

Prezidentka: Bezdomovectvo sa môže týkať aj tých, ktorí by na to ani nepomysleli SITA//Branislav Bibel Prezidentka Zuzana Čaputová.

„Do budúcna je potrebné sa postarať o dostatok nájomných bytov pre mladú generáciu,“ povedala.

Pre ľudí bez domova je podľa prezidentky potrebné vyriešiť trvalé bývanie. Aj prax zo zahraničia podľa jej slov ukazuje, že keď sa zabezpečí pre týchto ľudí bývanie, dokáže sa riešiť aj ich sociálna a z zdravotná situácia. „Máme v porovnaní s európskym priemerom nižší počet bytov na počet obyvateľov. Máme aj byty, ktorých technický stav neposkytuje pocit bezpečia. To je otázka, ktorú treba z dlhodobého hľadiska riešiť, najmä prostredníctvom nájomných bytov,“ skonštatovala Čaputová.

V nízkoprahovom dennom a integračnom centre pre ľudí bez domova Domec, ktoré na Mýtnej ulici v Bratislave prevádzkuje občianske združenie (OZ) Vagus, si prezidentka prišla nielen prezrieť zariadenie, ale sa aj zúčastnila slávnostného obeda a ľuďom bez domova rozdávala polievku a porozprávala sa s nimi.

 
Všetky práva vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ a fotografií zo zdrojov TASR je bez predchádzajúceho písomného súhlasu TASR porušením autorského zákona.
Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite