Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Slušné Slovensko Márie Červeňovej

.mária Červeňová .spoločnosť .za slušné slovensko

Pomyselná križovatka, pred ktorou ako krajina stojíme, je momentálne viac ako viditeľná. Liberáli a konzervatívci, pravicoví extrémisti, radikáli a naopak tzv. „slniečkari“. Realita mnohých novinových článkov či vzájomných debát.  

delíme sa, upodozrievame a nálepkujeme. Statusy a videá farbistejšieho obsahu, dokonca hyperbolizované (Ani vy neviete čo to znamená? Nevadí, znie to zložito a tým pádom aj „ospravedlňujúco“), sú každodennou realitou našich politikov. 

V tejto dávke populizmu sa pravda hľadá ťažko. Minimálne pravda ľudskosti, vzájomného rešpektu a úcty. Býva až príliš prekričaná, upravená na osobité potreby a záujmy jednotlivcov. Stačí si pozrieť nedávne video predsedu Sme rodina v talianskom Miláne, ktoré odkrylo smerovanie tejto strany. Alebo silný prejav Mariána Kotlebu po vynesení rozsudku Najvyššieho súdu o nezrušení jeho strany, ako s krížom na saku ďakuje Bohu a sudcom. Pokojne by sme mohli skonštatovať, koľko úprimnosti a pravdy z ich postojov vychádza. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite