Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Nie je to také zlé

.ján Gálik .spoločnosť .za slušné slovensko

Za oknom uteká krajina, polia sa kúpu v slnku, v rádiu hrajú Paru, na betónovom plote pri fabrike nadpis Harabin na hrad (nepatrí), autobusové zastávky oblepené národnou hrdosťou, polia sa menia na hory, pezinská skládka je ďaleko, fejsbúk píše, že nás čakajú extrémisti a slnko svieti niekde inde.

vystupujem z auta s veľkým nadpisom POĎME VOLIŤ a cítim sa zvláštne, neviem, čo mám očakávať. Prídu nás vyfackať náckovia? Budú po nás kričať? Môže sa niečo stať? Máme vôbec poistené auto? Čo ak nám prepichnú gumy? 

V Telgárte nás víta skupina žien z osady, úsmev na tvári a metla v ruke. Že život tu je tažký, no voliť určite pôjdu. Pýtam sa, či si vedia predstaviť za prezidentku aj ženu a ony na to, že to závisí od toho, ktorú z tých dvoch. Okamžite mi odpáli dekel a hanbím sa, že som si o menších mestách myslel „svoje“.

V Brezne nás namiesto kotlebovcov víta miestny farár a keď mu núkame odznaky, slušne odmietne, že má na fare plný košík a že bol na každom zhormaždení. Rozprávame sa o liberáloch, konzervatívcoch, extrémistoch a homosexuáloch. Bol všetko, len nie to, čo by som od farára čakal. Mne aj Karolíne vyčaril úsmev na tvári a dodal nám energiu, kráčame ďalej, občas sa obzerám, či ju niekto nespozná a nebude problém. A čoskoro ju aj niekto spoznal, ale problém nikde.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite