Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Ľudia vedia, že je zle

.karolína Farská .spoločnosť .za slušné slovensko

Pomerne často cestujem vlakom. Človek počas cesty stretne doslova celý národ. Minulý týždeň som so sebou mala viac batožiny ako obvykle a starší pán v kupé mi pomohol zdvihnúť všetky tašky. Po chvíli sme sa zarozprávali.

prezradil mi, že  je z Humenného a takmer hneď poznamenal, že ešte donedávna bol členom Smeru. „Bolo to všetko ľahšie. Ak ste členom, dokážete si veci vybaviť, počúvajú vás. Ak nie, máte prinajmenšom smolu.“ Nevyzeral s tým byť spokojný, ale dodal, že „jednoducho to tak bolo“. Začala som sa ho teda pýtať na bývalú primátorku Janu Vaľovú. Povzdychol si: „Jój, to nebolo dobre. Ale aha, ako to dopadlo! Viete, ľudia vedeli, že je zle.“ Rozprávali sme sa ďalej a tá jednoduchosť, s ktorou sa na všetko pozeral, ma v niečom dostala. Ľudia vedia, že je zle.

Prvý mesiac tohto roka nám už od začiatku prináša mnoho výziev. Jednou z najväčších sú diskusie o kandidátoch. Na sudcov Ústavného súdu, na prezidenta či europoslancov. Ako iniciatíva vedieme veľké debaty o tom, ako sa ideme ku každej z týchto volieb zachovať. Veď ich výsledky najzásadnejšie ovplyvnia ďalšie smerovanie Slovenska a ukážu, čo všetko tu zanechala jar 2018. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite