Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Kisku v českej Lucerne privítali obrovským aplauzom

.redakcia .spoločnosť

Andrej Kiska neplánovane navštívil pražskú Lucernu. Ľuďom nevadilo, že im narušil koncert. České obecenstvo ho odmenilo uznaním a potleskom.

Andrej Kiska:

Nikdy som tam nebol. Poznám to len z televízie. Koncerty, kapely, speváci, veľa ľudí, legendárny priestor.

Vedel som, že Pražský výber tam má koncert. Volali ma prísť sa pozrieť. Nerád komplikujem ľuďom život. Moja prítomnosť to spôsobuje. Plánovanie, ochranka, zapojenie desiatok ľudí, ktorým mením program. Nevedel som, kedy skončíme na Pražskom hrade s odovzávaním štátnych vyznamenaní.

A riziko. Riziko, že na mňa – na politika budú pískať. Prídete niekam, kde vás nechcú a pokazíte sebe aj ľuďom večer. Nakoniec som sa rozhodol, že to risknem. Lucernu sme mali cestou na letisko.

Prijatie ma dojalo. Potlesk pri príchode. Ešte som nič nepovedal. Potlesk pri odchode. Hoci som im pokazil koncert. Museli ho na dve minúty prerušiť.

Pre mňa tie dve minúty znamenali veľmi veľa. Som takmer 5 rokov prezidentom, prirodzene je veľa ľudí, ktorí ma nemusia. Som prezidentom cudzej krajiny. Slovenska. Politik, čo sa votrel na koncert.

Hovoril som o Štefánikovi k tisícom rockových fanúšikov, ktorí čakali len dobrý „nářez“, nie politické reči. Tlieskali. Bol to úžasný pocit. Pocit, že to nerobíte zbytočne, že ľudia registrujú vašu prácu a aké hodnoty presadzujete. Pre toto stojí za to, snažiť sa ďalej.

Ďakujem, Praha! Ďakujem, Česko, za to, že som mohol s vami osláviť a pripomenúť si 100 rokov od vzniku nášho Československa. Nikdy nezabudnem na 28. október 2018. Bolo mi cťou.

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.redakcia .spoločnosť
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite