Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Srdcom doma

.lukáš Reich .spoločnosť .za slušné slovensko

Moja súkromná vojna za vymožiteľnosť práva a spravodlivosť sa začala v roku 2017. Impulz bol prozaický – problém prijatia dieťaťa do materskej školy.

Srdcom doma FRANTIŠEK VLCEK/MAFRA/PROFIMEDIA Ľudia si uctievajú pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej vo februári tohto roku na Václavskom námestí v Prahe.

ďalšou pohnútkou bol pokus o založenie spoločnosti s r. o. cez štátny, predražený a nefunkčný portál Slovensko.sk. Preto som sa začal zaujímať o veci verejné. A aj o verejnú slobodu. Zdieľam myšlienku, že „ten, kto za svoju slobodu nebojuje, si ju ani nezaslúži”.

Keď poslanec Jozef Rajtár začal riešiť podnikateľov Kočnera a Baštrnáka, jeho krok vyzeral ako krok hlavou proti múru. S odstupom času a po dôkazoch som sa utvrdil v presvedčení, že je tu človek, ktorému dianie v našej krajine nie je ľahostajné. Bol to pre mňa ďalší impulz, nádej pre Slovákov žijúcich v zahraničí, ktorí sa chcú vrátiť domov. Na Slovensku sú ľudia, ktorí sa neboja verejne postaviť a bojovať o to, aby sme boli krajinou, kde vládne zákon, kde spravodlivosť platí pre všetkých. Áno, znie to ako klišé, no realita nás učí, že práve toto odhodlanie a konkrétne kroky robia svet okolo nás lepším.

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite