Zdá sa, že máte zablokovanú reklamu

Fungujeme však vďaka príjmom z reklamy a predplatného. Podporte nás povolením reklamy alebo kúpou predplatného.

Ďakujeme, že pozeráte .pod lampou. Chceli by ste na ňu prispieť?

Akcia .týždňa: Presvedč jedného nevoliča

Začali sme od seba, ale spolu je nás viac

.martina Strmeňová .spoločnosť .za slušné slovensko

Pri minuloročnom plánovaní kampane k župným voľbám v Banskej Bystrici sme sa v rámci platformy Nie v našom meste nevedeli zhodnúť, či viesť kampaň proti Kotlebovi, alebo za niečo, čo nás bude spájať. Vyhrala pozitívna kampaň s heslom „spolu je nás viac“.

Začali sme od seba, ale spolu je nás viac JAKUB JULÉNY/SITA 7. október 2017 Banská Bystrica: Protifašistický pochod proti nárastu prejavov extrémizmu a podpory fašistov organizovaný platformou Nie v našom meste.

väčším úspechom než samo víťazstvo demokratického kandidáta napokon bolo to, že na októbrovom protifašistickom pochode v Banskej Bystrici vedľa seba kráčali tvrdí antifáci, liberáli, Rómovia i kresťanské rodiny. Na fotkách z pochodu vidieť pod dúhovou vlajkou miestneho pastora s Ondrejom Prostredníkom a feministku, čo nesie vlajku. Bolo to v poriadku a bolo to skvelé. 

Zopakovalo sa to opäť na protestoch za rovnako vážnu vec: za slušné Slovensko. V malých i veľkých mestách. Vedľa seba stáli ľudia s inou vierou, orientáciou, farbou pleti, sociálnym statusom. Dôležitá bola tá spoločná vec: nemať vládu plnú korupcie a spravodlivosť pre Jána a Martinu. Naše heslo stále platí. Spolu sa nechceme iba prizerať na neprávosti. Nemusíme byť vždy zajedno, ale v tom, že nikomu sa nesmie vedome ubližovať, sme jednotní. 

 

Celý článok si môžete prečítať, ak si kúpite Digital predplatné .týždňa. Ponúkame už aj možnosť kúpiť si spoločný prístup na .týždeň a Denník N.

predplatiť

Ak ste našli chybu, napíšte na web@tyzden.sk.
.diskusia | Zobraziť
.posledné
.neprehliadnite